Saturday 31 March 2012

Jannik Hansen slår Philip Larsen

Fredagens mest spændende kamp, set med danske øjne, stod mellem Vancouver og Dallas. Vancouver forsøger at indhente St. Louis på førstepladsen i Western Conference, mens Dallas er i hård kamp om slutspilspladserne, så der var meget på spil. Vancouver kom bedst fra start, da Jannik Hansen viste sine fighterevner og fik sendt pucken videre til Chris Higgins, som kunne sende den i mål. Dallasmålmand Kari Lehtonen så ikke helt heldig ud i den situation. Dallas fik udlignet kort inde i anden periode, men resten af kampen stod der Vancouver på. Fire scoringer blev det til inden Dallas kort før tid kunne reducere til slutresultatet 5-2. Philip Larsen fik en assist på Dallas' sidste mål.
Det betyder at Vancouver nu er et point efter St. Louis, og med 5 sejre i træk ser det ud til at de har fundet formen på det rigtige tidspunkt. Dallas røg fra tredjepladsen ned til syvendepladsen (se tabel til sidst i indlægget).

Aftenens anden danskerkamp var Rangers-Montreal, og forskellen mellem et af NHL's bedste hold og et af NHL's dårligste var tydelig. Rangers vandt ganske ubesværet 4-1. Lars Eller fik ikke point.

Seedning Kampe Hold Point
3 78 Los Angeles 90
7 78 Dallas 89
8 78 Phoenix 88
9 78 San Jose 88
10 80 Colorado 88

Friday 30 March 2012

Nielsen-assist i sejr, vigtig sejr til Phoenix.

For anden kamp i træk mødtes Islanders og Penguins, denne gang i New York, og ligesom i tirsdagens kamp endte det med en 5-3 sejr til Islanders. Islanders startede igen bedst, og efter 2 perioder førte de 3-1. Kort inde i tredje periode fik Frans Nielsen en assist på Kyle Okposos mål til 4-1, og så lignede det en kamp der var afgjort. Lidt spændende blev det alligevel da det lykkedes for Pittsburgh at reducere til 4-3, men nærmere kom de ikke, og med 5 sekunder tilbage kunne Josh Bailey lukke kampen med en scoring i tomt mål. Josh Bailey var i øvrigt kampens helt store spiller med 5 point.
Det blev altså til 2 flotte sejre over et af de absolutte tophold i ligaen, og selvom det er for lidt og for sent i denne sæson, så kan vi jo håbe på at det er et tegn på bedre tider i næste sæson.

I den ultratætte Pacific Division fik Phoenix 2 vigtige point, da San Jose blev besejret 2-0. Det betød at Phoenix hoppede fra niendepladsen op på syvendepladsen i Western Conference.

For at gøre det lidt nemmere at holde styr på den tætte kamp om slutspilspladserne i Western Conference vil vi her i den sidste ugestid af den ordinære sæson inkludere en tabel med de hold som ligger lige omkring grænsen.

Seedning Hold Point
3 Dallas 89
7 Phoenix 89
8 Los Angeles 88
9 San Jose 88
10 Colorado 86

Thursday 29 March 2012

Dallas genvinder førsteplads

Dallas indtager igen førstepladsen i Pacific division efter at de onsdag besejrede Edmonton, samtidig med at to af de nærmeste rivaler, Colorado og San Jose, begge tabte. Det var en god indsats af Dallas, som scorede en enkelt gang i hver periode, mens Edmonton kun fik lov at reducere til 3-1 midtvejs i sidste periode. Philip Larsen fik ikke point, men spillede en solid kamp, og endte på +2.

Vancouver fortsætter med at hjælpe Dallas og Phoenix i kampen om slutspilspladserne, da det for anden kamp i træk blev til en 1-0-sejr, denne gang over Colorado. Vancouvermålmand Cory Schneider var kampens store spiller med 43 redninger.

Jannik Hansen i kamp om pucken (Foto: Canucks hjemmeside)

Wednesday 28 March 2012

Storkamp af Frans Nielsen

Frans Nielsen var kampens helt store spiller da det for første gang i fire år lykkedes for Islanders at besejre Pittsburgh på udebane. Efter tre minutter fik Frans en rebound og kunne let sende pucken i et blankt mål, og kort før første periodes udløb fik han også en assist på Michael Grabners mål til 2-0. Kort inde i anden periode fik Pittsburgh med to hurtige mål udlignet, og så lignede det endnu et nederlag til Islanders.
Kyle Okposo ville det dog anderledes, og efter 12 minutter i perioden bragte han Islanders foran 3-2. Tre minutter senere blev det 4-2 ved David Ullstrom, og yderligere tre minutter senere fik Frans Nielsen en friløber på en flot spilning af Josh Bailey, og den store chance blev sikkert sat ind.
I tredje periode satte Pittsburgh alt ind på at komme tilbage, men reservemålmand Al Montoya, som erstattede en skadet Evgeni Nabokov efter anden periode, stoppede 21 af de 22 skud han fik imod sig, og så endte det med in flot 5-3-sejr til Islanders.
Frans Nielsen blev valgt til kampens første stjerne.
Det var Islanders 4 sejr i de sidste fem kampe, og Frans Nielsen har i den periode scoret hele 8 point, og er nu oppe på 42 point, blot to mindre end sidste sæsons personlige (og danske) rekord.

Se Frans' scoringer til 1-0 og 5-2

Aftenens anden danskerkamp, Montreal-Florida, endte 3-2 til Florida efter straffeslag. Lars Eller fik ikke point.

Frans Nielsen fejrer sin første scoring (Foto: New York Times)

Tuesday 27 March 2012

Mål af Philip Larsen, stor kamp af Luongo i Vancouversejr

Vancouver fortsætter med at hjælpe Dallas og Phoenix i kampen om slutspilspladserne. Lørdag var det Colorado som blev slået, og mandag var det en anden af de direkte rivaler, Los Angeles, som måtte tage tomhændet hjem fra Vancouver. Roberto Luongo var kampens store spiller - han snuppede alle Los Angeles' 38(!) forsøg på mål, og så gjorde det ikke så meget at Vancouver kun scorede en enkelt gang.
Sejren betyder at Vancouver holder sig 2 point bag St. Louis i kampen om førstepladsen i Western Conference.

Dallas tabte 5-4 til Calgary, men fra dansk side kan vi da glæde os over at Philip Larsen scorede sit andet måli NHL. Han reducerede til 5-4 kort inde i tredje periode, men flere mål blev det altså, desværre for Dallas, ikke til. Se Philips mål her.

San Jose vandt mandagens kamp mod Colorado, og overhalede dermed både Dallas og Phoenix, som nu ligger på henholdsvis syvende- og ottendepladsen i Western Conference.

Jannik Hansen er nede efter et sammenstød med Los Angeles' Matt Greene (Photo: Canucks)

Monday 26 March 2012

Talentmandag, 6

Sæsonen er desværre slut for Frederik Andersen efter at Brynäs vand kvartfinalen over Frölunda med 4-2. Frölunda fik ellers, med en pragtpræstation af Frederik Andersen, reduceret til 3-2 i matchens femte kamp. Frederik var kampens helt store spiller for Frölunda, da han snuppede 36 ud af 37 mulige forsøg, og så var de 2 mål som blev scoret i den anden ende nok.
Matchens sjette kamp endte ligesom den tredje kamp 3-3, og igen var det Brynäs som trak det længste strå i overtiden, og afgjorde matchen.
Det skal også lige nævnes at Morten Madsen og MODO også røg ud i kvartfinalerne. Morten sluttede sæsonen med 11 mål og 5 assists.

Nicklas Jensen og Oshawa møder topseedede Niagara IceDogs, og det ser ud til at være en lidt for stor mundfuld. Første kamp endte 8-2 til Niagara - Nicklas jensen fik ikke point - mens anden kamp var næsten lige så ensidig, med slutresultatet 6-1 til Niagara. Fra dansk side kan vi dog glæde os over at Nicklas Jensen fik en assist på Oshawas enlige mål. I tredje kamp fik Oshawa dog vendt skuden, og på trods af at skudstatistikken sagde 50-34 i Niagaras favør, endte det med en sejr på 6-4 til Oshawa.

Forrige uge tabte Oliver Lauridsen og Adirondack Phantoms alle tre kampe de spillede, men risikoen for ikke at komme med i slutspillet må have vækket Adirondackspillerne, for i denne weekend var det et totalt forandret hold. Fredag blev det til en 1-0-sejr over Wilkes-Barre/Scranton, og lørdag blev Springfield slået med 3-1. Oliver Lauridsen fik en assist på Adirondacks første mål. Søndag kunne en god weekend så krones med en 5-4-sejr over Binghamton, og igen havde Oliver næstsidste berøring på et af Adirondacks mål.
De gode resultater betyder at Adirondack nu blot er 2 point fra ottendepladsen, som giver adgang til slutspillet. Der er dog hele seks hold som har 4 point eller færre op til ottendepladsen, så der bliver ualmindelig hård kamp om det i de sidste 3 uger af sæsonen.

I den hjemlige liga vandt Herning, med Thomas Spelling og brødrene Björkstrand, semifinalen, og skal nu møde Odense i finalen. Tirsdag fik SønderjyskE reduceret til 2-1 i kampe med en 2-0-sejr men både i torsdagens og lørdagens kamp var det Herning som snuppede sejren, begge gange med slutcifrene 2-1. Thomas Spelling og Patrick Björkstrand fik begge en assist i lørdagens kamp.

Til slut skal vi også lige have med at truppen til U18 VM netop er blevet udtaget. Vi følger naturligvis de yngste løver når VM går i gang.

Frans Nielsen med ny straffescoring

Islanders slog Florida på straffeslag og endnu engang var det Frans Nielsen som var helten for Islanders. Den ordinære spilletid endte 2-2, og da kampen skulle afgøres på straffeslag var Frans den eneste som formåede at sætte pucken i mål. Se Frans' scoring her. Frans fik også en assist på målet som udlignede til 2-2, så en helt igennem god aften for ham.
Islanders har stadig en matematisk chance for at nå slutspillet, men ikke en realistisk chance.

Det har Phoenix til gengæld, men med et 4-0-nederlag til St. Louis blev 2 vigtige point tabt, og selvom de ligger på en syvendeplads netop nu, så har de spillet to kampe mere end både Los Angelese og San Jose, som begge blot har et point færre. Mikkel Bødker fik i sagens natur ikke point.

Frans Nielsen sætter den afgørende straffescoring (Foto: NY Islanders)

Sunday 25 March 2012

4 danske point

Samtlige danskere var i kamp lørdag, og det var med stor personlig succes, omend ikke alle kampene var succesfulde resultatmæssigt.

Aftenens bedste indsats kom fra Frans Nielsen, som i Islander's kamp mod Tampa Bay blev noteret for både en scoring og en assist. Tampa Bay kom foran 2-0, men så sørgede Frans Nielsen med en baghåndsscoring og en assist for at Islanders kunne udligne, og kort inde i tredje periode blev det også 3-2 til Islanders ved Matt Moulson. Endnu engang kunne Islanders dog ikke holde fast, og Tampa Bay formåede med 2 scoringer at vende det truende nederlag til en sejr.

Vancouver vandt sin anden kamp i træk da det blev til en 3-2-sejr over divisionsrivalerne fra Colorado. Tredjekæden med Jannik Hansen, Samuel Påhlsson og Chris Higgins var redningsmænd for Vancouver denne aften, da Chris Higgins først sørgede for udlinginen til 2-2, og i overtiden var det også Higgins som kunne afgøre kampen på flot forarbejde af Jannik Hansen. Vancouver har nu sikret sig førstepladsen i Northwest Division, og altså minimum en seedning som nummer 3 i Western Conference. Der er dog kun 2 point op til St. Louis, som i øjeblikket ligger til at blive topseedet.

Både Phoenix og Dallas kan sende en varm hilsen til Vancouver for de ligger begge og slås med netop Colorado om slutspilspladserne i Western Conference. Dallas fik med en 4-1 sejr over Calgary kæmpet sig tilbage på førstepladsen i Pacific Division med 87 point, nøjagtig det samme som Phoenix, som dog har spillet en kamp mere. Phoenix måtte nøjes med et enkelt point lørdag, da det blev til et 4-3-nederlag på straffeslag til San Jose. Mikkel Bødker brændte sit straffeforsøg.

Dagens sidste danskerkamp stod mellem Montreal og Philadelphia. Det endte med en sikker sejr på 4-1 til Philadelphia. Fra dansk side kan vi dog glæde os over en assist til Lars Eller på Montreals enlige scoring. En flot frispilning fra Lars gav Tomas Plekanec frit løb med mål, og den store chance blev ikke misbrugt.

Saturday 24 March 2012

Scoring af Lars Eller

Fredagens eneste danskerkamp var Ottawa-Montreal, som endte med en sikker 5-1-sejr til Montreal. Lars Eller scorede sit 16. sæsonmål, da han fra en spids vinkel satte kampens sidste mål ind. Lars' præstation blev dog overskygget af Montreals Erik Cole som blot skulle bruge 5:41 minutter af kampen til at score et ægte hattrick. Den chockstart kom Ottawa sig aldrig over, og det endte altså med en sikker sejr til Montreal.
Resultatet har ingen betydning for Montreal, men Ottawa har nu tabt 3 kampe i træk, og har nu kun 2 point ned til niendepladsen i Eastern Conference.

Friday 23 March 2012

Jannik Hansen slår Philip Larsen

Med under 10 kampe tilbage er kampen om slutspilspladserne virkelig spidset til, og torsdag mødtes Vancouver og Dallas i en yderst vigtig kamp. Vancouver, uden en skadet Daniel Sedin, kom bedst fra start, og efter knap fem minutter kunne Mason Raymond bringe dem foran 1-0. I starten af tredje periode blev det også 2-0 ved Kevin Bieksa, inden Vernon Fiddler reducerede for Dallas. Flere scoringer blev det dog ikke til, så Vancouver fik de 2 vigtige point. Den ellers fredsommelige Jannik Hansen var involveret i en slåskamp midt i tredje periode, havde et par skud på mål, og udførte ellers sine defensive pligter som forventet, mens Philip Larsen også spillede solidt for Dallas.
De to point betyder at Vancouver blot er 4 point efter St. Louis, som indtager førstepladsen i Western Conference, mens Dallas røg fra tredjepladsen helt ned til ottendepladsen.

Et af de hold som profiterede af Dallas' nederlag var Mikkel Bødkers Phoenix, som med en utrolig vigtig sejr over Colorado overhalede både Colorado og Dallas, og nu indtager syvendepladsen i Western Conference. Phoenix' målmand Mike Smith var kampens helt store spiller med 39 redninger på 41 skud, mens Mikkel Bødker ikke gjorde det store væsen af sig.

Philip Larsen forsøger at holde Vancouvers Ryan Kesler fra fadet (Foto: Blackout Dallas)

Thursday 22 March 2012

Jannik hansen scorer i nederlag

Onsdagens kamp mod Chicago startede godt for Vancouver, som kom foran efter blot 27 sekunder på en scoring af Jannik Hansen. En god frispilning gav Jannik næsten frit løb mod mål og med et hårdt vristskud blev Corey Crawford udplaceret.Det skulle dog vise sig at blive Vancouvers eneste scoring i kampen, og da Chicago fik udlignet kort inde i anden periode endte det med 1-1 i den ordinære spilletid.
Knap 3 minutter inde i overtiden blev Andrew Shaw matchvinder for Chicago, og Vanouver måtte således nøjes med det ene point. Jannik Hansen blev udnævnt til kampens anden stjerne.

Montreal var på besøg i Buffalo, og det endte med en sikker sejr på 3-0 til hjemmeholdet. Lars Eller fik i sagens natur ikke point.

Wednesday 21 March 2012

Philip Larsen vinder danskerkamp

Mandag mødtes Dallas og Phoenix i en uhyre vigtig kamp. De to hold havde før kampen lige mange point, og ligger og kæmper om den ottendeplads, som giver adgang til slutspillet.
Dallas startede bedst, og kom foran efter 2 minutter, men blot 3 minutter senere fik Phoenix udlignet. I anden periode scorede Dallas' Michael Ryder 2 gange, og Dallas var således foran 3-1 inden tredje periode. Her lavede Phoenix dog et flot comeback, og fik tvunget kampen ud i overtid og straffeslag. Dallas' Mike Ribeiro var den eneste spiller som formåede at score i straffekonkurrencen (Mikkel Bødker brændte sit forsøg), så Dallas kunne sætte 2 point ind på kontoen, mens Phoenix måtte nøjes med et enkelt.
Resultatet betyder at Dallas lige netop holder fast i førstepladsen i Pacific Division, mens Phoenix blev overhalet af Los Angeles, og nu ligger på en niendeplads i Western Conference.

Islanders har ikke andet end æren at spille om, men det betyder jo ikke at man ikke momentvis kan spille god hockey. I mandagens kamp mod Toronto var det for en gangs skyld Islanders' tur til at indhente en føring. Midtvejs i kampen var Toronto foran 2-1, men Islanders fik scoret hele 4 gange inden kampen var slut og vandt 5-2. Frans Nielsen fik ikke point.

Tuesday 20 March 2012

Nederlag til Vancouver

Kun en enkelt danskerkamp mandag: Vancouver mod Minnesota. Det blev en tæt og spændende affære domineret af to storspillende målmænd, Cory Schneider for Vancouver og Josh Harding for Minnesota. Erik Christensens scoring for Minnesota kort før afslutningen af første periode blev afgørende da Josh Harding stoppede alle de 33 skud Vancouver sendte mod ham. Cory Schneider var næsten lige så god, men måtte altså lade en enkelt puck slippe forbi.
Vancouver har nu kun 3 sejre i de sidste 10 kampe, og ligner ikke et hold der vil noget stort i slutspillet.

Monday 19 March 2012

Talentmandag, 5

Det har ikke været en god uge for Frederik Andersen og Frölunda, som nu er bagude 3-1 i deres kvartfinale mod Brynäs.
Tirsdag fik Frölunda ellers udlignet til 1-1, da de spillede en god kamp, som blev vundet 2-1. Desværre endte torsdagens kamp så med et nederlag på 4-3 i overtid, og i lørdagens kamp blev Frölunda totalt kørt over med hele 5-0. De resultater betyder altså at Frölunda skal vinde de sidste 3 kampe for at gå videre.

Onsdag tabte Oshawa Generals 3-2 i overtid til Belleville. Nicklas Jensen fik ikke point, og det gjorde han heller ikke i lørdagens kamp mod Mississauga, som endte med et nederlag på 3-0. Søndag fik Oshawa besøg fra Peterborough, og det blev en usædvanligt underholdende kamp, som endte med hele 8-6 til gæsterne. Nicklas Jensen blev noteret for 2 assists.
Det var sidste kamp i den ordinære sæson, og på trods af de 3 afsluttende nederlag holdt Oshawa fast i ottendepladsen i OHL's Eastern Conference, og sikrede sig således en plads i slutspillet.

Heller ikke Adirondack og Oliver Lauridsen havde nogen stor uge. Onsdag blev det til et 2-1-nederlag til Syracuse, og  fredagens kamp vandt Hershey Bears med hele 6-3. Bedre blev det ikke lørdag, da endnu en kamp mod Syracuse endte med et nederlag, denne gang med 5-2. Oliver Lauridsen fik ikke point i nogen af de tre kampe.
De tre nederlag betyder at Adirondack røg helt ned på en trettendeplads i AHL's Eastern Conference - der er dog kun 4 point op til ottendepladsen, og med 12 kampe tilbage eksisterer slutspilschancerne stadig.

 Når det nu ikke går så godt for danskerne i udlandet, så er det jo godt at vi kan vende hjem til den danske liga, hvor vi af gode grunde er sikret dansk succes. Torsdag blev den første semifinale spillet mellem Herning og SønderjyskE, og det endte med en 2-1-sejr til Herning. Lasse Lassen scorede begge Hernings mål.
Lørdag blev det igen til Herning-sejr, denne gang på 3-2. Thomas Spelling scorede Hernings første mål, assisteret af brødrene Björkstrand. Herning fører altså 2-0, og næste kamp spilles tirsdag.

Hernings Thomas Spelling i aktion i lørdagens kamp (Foto: Herning Blue fox)
 

Sejr til Phoenix

I den benhårde kamp om slutspilspladserne fik Phoenix 2 hård tiltrængte point, da det søndag blev til en 3-2-sejr på straffeslag over Edmonton. Efter 2 perioder stod det ellers 2-0 til Edmonton, men et hårdt kæmpende Phoenix-mandskab fik tvunget kampen ud i overtid og straffeslag. Her var Phoenix bedst, blandt andet på en scoring af Mikkel Bødker.
Sejren betyder at Phoenix netop nu ligger på en syvendeplads i Western Conference, men kun med et enkelt point ned til holdene lige under stregen.

Sunday 18 March 2012

Stor kamp af Frans Nielsen

Lørdag var der bundkamp i Montreal, hvor Islanders var på besøg. Montreal kom bedst fra start da Aaron Palushaj scorede efter blot 2 minutter. 2 minutter inde i anden periode fik Islanders udlignet ved Mark Streit med assist til Frans Nielsen, og 16 minutter inde i perioden blev det også 2-1 til Islanders, da Frans Nielsen modtog en lang pasning og med et brag af et slagskud kunne sende pucken i mål.
Som så ofte før kunne Islanders ikke holde på føringen, og kort inde i tredje periode fik Montreal udlignet ved Louis Leblanc. Der blev ikke scoret mere i den ordinære spilletid, og da overtidsperioden endte målløs skulle kampen afgøres på straffeslag. Her var Frans Nielsen, som sædvanlig, sikkerheden selv, mens Lars Eller brændte sit forsøg, og det betød i sidste ende at Islanders fik sejren med hjem.

Vancouver har været inde i en dårlig stime, men mod ligaens dårligste hold - Columbus - fik de endelig en hårdt tiltrængt sejr. 4-3 blev det til, blandt andet på 2 mål af Daniel Sedin. Jannik Hansen fik ikke point.

Saturday 17 March 2012

To nye nederlag

Fredag var heller ikke en god dag for danskerklubberne. Philip Larsens skade var heldigvis ikke værre end at han var med i Dallas' hjemmekamp mod Chicago, men det hjalp ikke meget, for Chicago vandt 4-1. Det var Dallas' andet nederlag i træk, og ligesom Phoenix ligger de nu lige på den rigtige side af stregen, men med stærke hold som San Jose og Los Angeles lige i hælene.

Montreal er reelt ude af kampen om slutspilspladserne, og fredagens kamp mod næsten-naboerne fra Ottawa ændrede ikke på det billede. Efter 1-1 i den ordinære spilletid kunne Ottawas Filip Kuba med et flot skud fra mellemdistancen afgøre kampen 3 minutter inde i overtiden. Lars Eller fik ikke point.

Friday 16 March 2012

To danske nederlag

Torsdag var ikke en god dag for de danske spillere. Phoenix tabte 2 vigtige point da det blev til et nederlag på hele 4-1 til Calgary. Nederlaget betyder at Phoenix nu kun har et enkelt point ned til San Jose, som ligger på niendepladsen i Western Conference, og som har spillet to kampe færre end Phoenix. Mikkel Bødker fik ikke point.

Islanders havde heller ikke en god aften mod Philadelphia. Midtvejs i kampen var Philadelphia foran 3-0, og selvom Islanders med 2 mål i tredje period var tæt på et comeback så rakte det ikke helt. Heller ikke her var der danske point.

Fra dansk side kan vi dog glæde os over når der bliver lagt mærke til de danske spillere i udlandet. Endnu engang er det Frans Nielsens fantastiske evner på straffeslag som bliver bemærket på Hockey's Future.

Thursday 15 March 2012

Assist til Hansen men sejr til Bødker - Larsen skadet

Aftenens danskerkamp stod mellem Vancouver og gæsterne fra Phoenix. Det blev en tæt og underholdende kamp, hvor Vancouver kom bedst fra start da Jannik Hansen fik spillet Alexandre Burrows helt fri foran mål, og det blev også 2-0 til Vancouver midtvejs i første periode. De næste 3 mål stod der dog Phoenix på, inden Vancouver fik udlignet til 3-3. Phoenix tog igen føringen ved Gilbert Brule og i starten af tredje periode gjorde Antoine Vermette det også til 5-3. Vancouver fik reduceret 8 minutter før tid, men udligningen udeblev.
Med sejren får Phoenix lidt luft i kampen om slutspilspladserne, mens Vancouver tabte terræn til St. Louis i toppen af Western Conference.

Philip Larsen fik kun 3 minutters spilletid i Dallas' 5-2-nederlag til Winnipeg. Han røg efter ganske kort tid ind i banden, og slog sig så meget at han måtte hjælpes ud i omklædningsrummet, og ikke kom tilbage. De første meldinger fra Dallas tyder dog på at det ikke er en alvorlig skade.

Montreal fik en sjælden sejr da Ottawa var på besøg. Den ordinære spilletid endte 2-2, så kampen måtte afgøres på straffeslag, og her viste Montreal, med en stærkt spillende Carey Price i målet, sig at være bedst. Lars Eller fik ikke point.

Philip Larsen bliver tacklet af Winnipegs Blake Wheeler (Foto: Winnipeg Sun)

Wednesday 14 March 2012

Nielsen-assist i nyt nederlag

Det lykkedes igen for Islanders at smide en føring væk, da det tirsdag blev til et nederlag på straffeslag til Washington. Islanders kom ellers (igen) godt fra start, og midtvejs i kampen var de foran med 4-1 (Frans Nielsen fik en assist på Islanders' andet mål), men derfra stod der Washington, og Alex Ovechkin, på resten af kampen. Med 2 mål var han stærkt medvirkende til at den ordinære spilletid endte 4-4, og i straffekonkurrencen scorede han også sikkert. Frans Nielsen missede derimod sit forsøg.

Hvor Islanders har svært ved at holde fast i føringer, så har det ikke været et problem for Dallas i den seneste tid. Før tirsdagens kamp mod Minnesota havde Dallas kun tabt en enkelt gang i overtid i de foregående 10 kampe, og den gode stime fortsatte, da det blev til en smal 1-0-sejr. Philip Larsen fik ikke point, men spillede som sædvanlig en solid kamp.

Tuesday 13 March 2012

Phoenix og Montreal taber

Mikkel Bødker og Phoenix løb mandag ind i endnu et nederlag. Kampen måtte dog ud i straffeslag før Nashville sikrede en sejr på 5-4. Mikkel Bødker brændte sit straffeslag. Det ene point som Phoenix trods alt fik betyder at de lige holder sig på den rigtige side af stregen i forhold til slutspilspladserne.

Montreal tabte i overtid 3-2 til Buffalo - Lars Eller fik ikke point.

Monday 12 March 2012

Talentmandag, 4

Tirsdag var sidste kamp for Frölunda inden slutspillet, og for en sjælden gangs skyld lod Frederik Andersen hele 3 mål gå ind, på 32 skud, da det blev til et 3-2-nederlag til Färjestad. Det betød at Frölunda røg fra tredjepladsen i ligaen og helt ned på femtepladsen, og de skal således mødes med Brynäs i kvartfinalen.
Første kamp blev spillet søndag, og her blev det igen til nederlag til Frölunda, denne gang med 3-1. Frederik spillede dog en god kamp med 25 redninger på 27 forsøg.

For lige at opsummere Frederiks præstation i denne sæson så kan vi sige at han ligger nummer et i stort set alle betydende målmandskategorier (redningsprocent, mål imod og shutouts), og han er netop, som første ikke-svenske spiller nogensinde, blevet nomineret til årets rookie i Elitserien. Fantastisk flot af Frederik, og vi krydser fingre for en flot slutspilspræstation fra Frederik.

Nicklas Jensen og Oshawa Generals spillede kun en enkelt kamp i sidste uge - søndag mod Brampton - og en 5-2-sejr var nok til at sikre en slutspilsplads. Nicklas deltog i festlighederne med et enkelt mål (hans 25. scoring i denne sæson).

Adirondack Phantoms havde fuldt program i denne weekend, med kampe fredag, lørdag og søndag. Fredag blev det til et 3-1-nederlag mod Norfolk, men lørdag blev det til en 4-3-sejr over Albany, en kamp hvor Oliver Lauridsen viste at han også har nogle offensive kvaliteter. Hele 2 mål blev det til for Oliver, som således blev kampens helt store spiller. Søndag blev det til endnu en sejr, denne gang på 4-1 over Worcester, et resultat som betyder at Phantoms netop nu ligger et point efter Albany Devils som indtager den altafgørende ottendeplads i AHL's Eastern Conference.

Semifinalerne i AL-Bankligaen starter på torsdag, så dem følger vi naturligvis når den tid kommer.

Nyt nederlag til Frans Nielsen og Islanders

Islanders var eneste danskerklub i kamp søndag. I lokalopgøret mod New York Rangers startede Islanders som så ofte godt, men kunne ikke stå distancen. Før sidste periode stod det 3-2 til Islanders, men 3 minutter inde i sidste periode fik Rangers udlignet, og den stilling holdt kampen ud. For at gøre ondt værre afgjorde Rangers' Marian Gaborik så kampen med blot 6 sekunder tilbage af overtidsperioden. Islanders har nu 10 point op til Washington på ottendepladsen i Eastern Conference, så nu tør jeg godt endegyldigt sige at Islanders har udspillet sin rolle i kampen om slutspilspladserne.

Sunday 11 March 2012

Bødker kickstarter Phoenix

Efter 5 nederlag i træk til Phoenix var det tid til at tage revanche, og Mikkel Bødker var manden som satte holdet i gang med et godt placeret skud på en rebound. På det tidspunkt var der gået 34 minutter af kampen, og blot 4 minutter senere kunne Michael Stone bringe Phoenix på 2-0. Kort inde i tredje periode blev det også 3-0 ved Raffi Torres, og da målmand Mike Smith viste lidt af storspillet fra februar og stoppede alle 42 skud han fik imod sig endte det med en sikker Phoenix-sejr.

Mikkel Bødkers mål:


Aftenens danskerkamp stod mellem Montreal og Vancouver, og selvom det var bund mod top var det alligevel Montreal som trak sig sejrrigt ud.  Montreal-målmand Carey Price var kampens store spiller med 32 redninger på 33 forsøg. Hverken Jannik Hansen eller Lars Eller fik point.

Dallas fortsætter storspillet med deres femte sejr i træk. Denne gang gik det ud over Anaheim, som blev sendt hjem med et 2-0-nederlag. Philip Larsen fik ikke point, men han fik som sædvanlig masser af spilletid, næstmest af alle Dallas-spillerne.

En af Islanders akilleshæle denne sæson har været at holde en føring kampen ud, og det blev igen udstillet i lørdagens kamp mod New Jersey. Islanders kom ellers foran 1-0 knap 7 minutter inde i tredje periode, og den stilling holdt til 2 minutter før tid. Men så fik New Jersey lov at score to gange på 15 sekunder og så endte det med (endnu) et bittert nederlag.

Friday 9 March 2012

Lars Eller scorer igen

Alle fem danskere var i kamp torsdag. Lars Eller stod for dagens danske mål da han fra en position bag målet fik skudt pucken på Edmontons målmand Nikolai Khabibulin på en måde så den røg ind. Målet bragte Montreal foran med 4-2, og på trods af en reducering af Edmonton 7 minutter før tid holdt Montreal stand og kunne notere sig en sjælden sejr. Det var anden kamp i træk at Lars scorer, og hans tredje mål i fire kampe. Han blev i øvrigt også valgt som kampens anden stjerne.

Vancouver havde besøg af Winnipeg, og her var der også dansk point. Jannik Hansen fik en assist på kampens sidste, og afgørende, scoring, og han var således stærkt medvirkende til at Vancouver kunne tage sejren med 3-2. Nyerhvervelsen Samuel Påhlsson stod for den afgørende scoring.

For Phoenix fortsætter elendigheden, og det blev til det femte nederlag i træk, denne gang mod Minnesota. Denne gang fik de dog vist lidt moral da en 2-0-føring til Minnesota blev indhentet i tredje periode, og kampen måtte således finde sin afgørelse på straffeslag. Her missede blandt andet Mikkel Bødker sit forsøg og så måtte Phoenix nøjes med det ene point.

I modsætning til Phoenix, så har Dallas vind i sejlene, og torsdag blev det til den fjerde sejr i træk. San Jose var på besøg i Dallas, og også her skulle afgørelsen findes på straffeslag, efter 3-3 i den ordinære spilletid. Vi skulle helt ud i femte runde før straffekonkurrencens første og eneste mål blev scoret, sat ind af Dallas Tomas Vincour. Philip Larsen fik næsten 27 minutter på isen, næstmest af alle Dallas-spillerne.

Islanders fik efter weekendens optur med to sejre hurtigt armene ned igen. New Jersey vandt sikkert 5-1.

Lars Eller fejrer sin 15. scoring (Foto: Boston.com)

Wednesday 7 March 2012

God men dårlig danskerdag

Tirsdag var der masser af personlig succes for de danske NHL'ere, men desværre blev det ikke helt overført til holdsucces. Aftenens mest interessante kamp, set fra et dansk perspektiv, stod mellem Philip Larsens Dallas og Jannik Hansens Vancouver. Vancouver kom foran 1-0 efter knap 7 minutter, da Jannik Hansen var med til at erobre pucken i neutral zone og fik den verfet videre til Chris Higgins som uhindret kunne løbe ind i Dallas' zone og sætte den ind bag Dallas' målmand Richard Bachman.
Derpå fulgte 3 Dallas-scoringer inden Vancouver fik reduceret. Mere blev det dog ikke til for Canadierne, som til slut måtte se Dallas tage sejren med 5-2. Philip Larsen fik ikke point for Dallas, og endte på trods af sejren på -1.
Det var Dallas tredje sejr i træk, mens Vancouver med deres andet nederlag i træk måtte se St. Louis overtage førstepladsen i Western Conference.

Aftenens mest succesfulde dansker var Lars Eller i Montreals kamp mod Calgary. Calgary kom foran 2-0 i løbet af kampens første 12 minutter, inden Montreal fik reduceret. På et power play fik Lars Eller fikst prikket pukken videre til en helt fri Tomas Plekanec, som blot skulle sætte staven på. Montreal fik også udlignet ved Max Pacioretty, men de næste 3 scoringer stod der Calgary på. Nede med 5-2 så det sort ud for Calagary, men Lars Eller bragte lidt håb tilbage til Montreal da han med en rigtig highlightscoring satte pucken ind selvom han var nede på knæ. Max Pacioretty fik også reduceret til 5-4, men det var, desværre for Montreal, kampens sidste scoring.

Edit: Så er Lars' scoring oppe på Youtube. Se også Lars' kommentarer til kampen på Montreals hjemmeside.


For Phoenix fortsætter mareridtet. Tirsdag blev det til det fjerde nederlag i træk, denne gang mod Columbus, som vandt 3-2. Mikkel Bødker fik en assist på Phoenix' sidste mål, men det var altså ikke nok, og nu ligger Phoenix virkelig og vipper på grænsen til slutspillet.

Mikkel Bødker bliver tacklet af Columbus' James Wisniewski (Foto: Palm Beach Post)

Tuesday 6 March 2012

Phoenix taber igen

Efter "fantastiske februar" kan Phoenix næsten allerede døbe den nuværende måned "møg marts". Mandag blev det til det tredje nederlag i lige så mange kampe i marts måned, og nu hænger Phoenix pludselig på en af de yderste mandater til en slutspilsplads. Mandag var det Pittsburghs Marc-Andre Fleury der med 36 redninger på 37 forsøg sikrede en smal sejr til hjemmeholdet. Mikkel bødker var ikke involveret i Phoenix scoring.

Monday 5 March 2012

Talentmandag, 3

Frederik Andersen spillede kun en kamp i den forløbne uge, lørdagens kamp mod Brynäs, som endte med en 3-2-sejr til Frölunda. Frederik spillede som sædvanlig solidt og Brynäs skulle bruge 33 forsøg på at score de  2 mål de fik.

Adirondack Phantoms - og Oliver Lauridsen -  havde en udmærket weekend, som bød på 2 sejre i tre kampe og 2 assists til Oliver Lauridsen - en i fredagens kamp og en i søndagens kamp. Det var Olivers allerførste assists for Phantoms.

Oshawa og Nicklas Jensen kopierede nærmest resultaterne. Her blev det også til 2 sejre og et nederlag, og 2 assists til Nicklas Jensen.

I den danske liga, har Herning vundet deres kvartfinale over Esbjerg med 4-1. Tirsdag blev det til en 3-1-sejr til Herning, og her var Thomas Spelling manden i centrum, da han scorede 2 af Hernings mål. Torsdag lykkedes det for Esbjerg at få reduceret til 3-1 i kampe da det blev til en sejr på 2-1. Lørdagens kamp bød på god underholdning i en kamp som endte 5-4 til Herning. Thomas Spelling fik en enkelt assist på det sidste, og afgørende, mål.
Så er vi tilbage igen. Her er en kort gennemgang af weekendens kampe_

Fredag:

Eneste danskerkamp fredag var Dallas-Edmonton. Dallas har spillet godt på det seneste og fortsatte den tendens med en 3-1-sejr. Philip Larsen fik en assist da det lykkedes for ham at få prikket en løs puck ind foran mål til en helt fri Tomas Vincour.

Lørdag:

Lørdag fik Frans Nielsen øget sin pointhøst betragteligt da han havde 2 assists mod Boston. Islanders vandt kampen 3-2.

De tre andre danskerklubber i aktion lørdag havde desværre ikke så meget held/dygtighed, og ingen af de andre danskere kom på tavlen. Montreal tabte 3-1 til Toronto, Vancouver tabte 5-3 til Buffalo og Phoenix tabte 5-2 til Columbus.

Søndag:

Søndag spillede Rookie-målmand Anders Nilsson en brandkamp for Islanders, som kunne hive en smal 1-0-sejr i land. Frans Nielsen var ikke involveret i det enlige mål.

Dallas fik også sin anden sejr denne weekend, da Calgary blev besejret 3-2 på straffeslag. Heller ikke i denne kamp var der dog point til det danske islæt.

Sammendrag:

Weekendens kampe betyder at Dallas har fået et lille hul på 3 point ned til niendepladsen i Western Conference. Phoenix' 2 nederlag derimod betyder at det der før så ud som en sikker slutspilsplads nu er lidt tvivlsom igen. De ligger á point med Dallas.
Jeg havde totalt afskrevet Islanders slutspilschancer før weekenden, men med de to sejre er der faktisk kun 5 point op til Winnipegs ottendeplads.
Montreal derimod er helt væk på sidstepladsen i Eastern Conference, mens Vancouver ligger lunt i svinget til at vinde Western Conference.

Frans Nielsen fik 2 assists i weekenden og fører nu danskerligaen med 33 point. Han har i øvrigt scoret 8 point i de sidste 12 point.

Thursday 1 March 2012

Mål af Eller og assist af Nielsen

Lars Eller scorede sit trettende sæsonmål da han bragte Montreal foran 2-0 efter blot 4 minutter af torsdagens kamp mod Minnesota. Montreal spillede en god kamp, og var foran 4-1 indtil 4 minutter før tid, men var så, symptomatisk for deres præstationer i denne sæson, tæt på at smide det hele væk. Minnesota fik udlignet med 3 hurtige scoringer og kampen endte i straffeslag. Her fik Montreal dog gjort skaden god igen og tog de 2 point.

Frans Nielsen fik også point da han havde en assist i Islanders kamp mod Philadelphia. Kampen endte dog 6-3 til Philadelphia. Frans Nielsen kan dog glæde sig over at han med det ene point overtog føringen i den interne danskerkonkurrence.

Efter en fantastisk februar kom Phoenix ikke godt igang med marts, da det blev til et 4-2-nederlag til Calgary. Det var Phoenix' første nederlag i ordinær spilletid i 12 kampe. Mikkel Bødker kom ikke på tavlen.

Vancouver havde derimod mere succes mod St. Louis. Roberto Luongo stod en stor kamp og sikrede Vancouver en 2-0-sejr. Heller ikke her var der danske point.

Bemærk: grundet ferie er der pause på bloggen i denne weekend, men vi vender stærkt tilbage på mandag.

Philip Larsen i nederlag

Onsdagens eneste danskerkamp stod mellem Pittsburgh og Dallas. Den ordinære spilletid endte 3-3, og der blev ikke scoret i overtiden, så afgørelsen skulle findes på straffeslag. Her to Pittsburgh de 2 point, mens Dallas altså måtte nøjes med et enkelt. Philip Larsen spillede for en gangs skuld ikke en særlig god kamp, og endte på -2, han var dog godt med i det offensive spil, hvor han havde 5 skud på mål