Friday 29 March 2013

Fire danske sejre

Torsdag blev en rigtig god dag for de danske hold. Phoenix fik pustet lidt liv i deres forhåbninger om et slutspil da de endelig fik en sejr mod Nashville. Det skete med en helt absurd første periode, some endte med intet mindre end 6-3 til Phoenix. Mikkel Bødker fik en assist på Phoenix' fjerde mål.

De to sidste perioder blev relativt stilfærdige, med et enkelt mål til hver side. Dermed blev Mikkel den første dansker som nåede 20 point i denne sæson.

Islanders fik også et godt boost i stillingen, selvom de endnu engang smed en føring væk kort før tid. De havde ellers vist god moral i tredje periode mod Philadelphia, og kæmpet sig fra at være bagud 2-1 til at være foran 3-2, men 30 sekunder før sidste slutfløjt fik Scott Hartnell udlignet for Philadelphia. Der blev ikke scoret i overtiden, og Islanders var bedst på straffeslag, på trods af at både Frans Nielsen og John Tavares for en gangs skyld brændte deres forsøg.
Samtidig slog Ottawa, dog uden Peter Regin, New York Rangers 3-0, og dermed har Islanders og Rangers begge 35 point på ottende- og niende pladsen i Eastern Conference. Rangers har dog spillet en kamp færre.

Sidste dansker i kamp var Jannik Hansen for Vancouver, som vandt deres 6. sejr i træk. Colorado blev slået 4-1.