Sunday 3 March 2013

5 danske point

Lørdag bød på en målrig og underholdende runde i NHL, og med masser af dansk succes.

De forsvarende mestre fra Los Angeles var på besøg i Vancouver. Jannik Hansen havde allerede assisteret på Mason Raymonds 2-1-mål tidligere i kampen, da han et par minutter før afslutningen af anden periode, ved stillingen 3-2 til Vancouver, fik en løs puck fra samme Mason Raymond, og fik trykket af før Jonathan quick i Los Angeles' mål havde en chance for at reagere:

I tredje periode blev det blot til et enkelt mål til Vancouver efter at Los Angeles havde trukket målmanden, og det blev således 2 point både til Vancouver og til Jannik Hansen.

Mikkel Bødker og Phoenix fik besøg af Anaheim, og også her blev det til dansk sejr, da Phoenix, på trods af et brændt forsøg af Mikkel, var bedst i straffeslagskonkurrencen, og vandt 5-4. Inden da havde Mikkel lavet en fin assist på målet til 4-4, som blev sat ind af Steve Sullivan 6 minutter før tid.

Aftenens måske mest underholdende kamp stod mellem Montreal og Pittsburgh - en kamp som først blev afgjort i overtiden, og som endte hele 7-6 til Pittsburgh. Montreal kom først foran 1-0 og 2-1, inden Pittsburgh bragte sig foran 4-2 med tre hurtige mål i anden periode.
Lars Eller fik en assist da Montreal reducerede til 4-3, og kort inde i tredje periode var canadierne tilbage i førersædet med 5-4. 2 hurtige scoringer midtvejs i perioden vendte dog igen kampen til Pittsburghs fordel, men Montreal fik hurtigt udlignet igen, endnu engang med Lars i oplæggerens rolle.
I overtiden var det Pittsburgh som endelig formåede at afgøre kampen på et mål af Brandon Sutter.

Den sidste dansker i kamp denne aften var Peter Regin, som sammen med holdkammeraterne fra Ottawa var i Philadelphia. Det blev dog ikke nogen succes, hverken holdmæssigt eller personligt, for Ottawa tabte 2-1 uden at Peter fik point.