Friday 24 February 2012

Vancouver vinder topkamp og assist til Bødker

Der var dømt topkamp da Detroit tog imod Vancouver torsdag aften. Inden kampen lå Detroit nummer et i ligaen, to point foran Vancouver, og begge hold har spillet forrygende på det sidste, så der var lagt op til en spændende kamp. Vancouver åbnede bedst, men på trods af en skudstatistik på hele 17-5 i Vancouvers favør var det alligevel Detroit som kunne gå til pause foran 1-0. Anden periode var nærmest et spejbillede af første. Detroit vandt skudstatistikken 15-8, men det var Vancouver som scorede periodens eneste mål, og således var alt lige før sidste periode. Her så det ud til at Detroit kunne få sin 24. hjemmesejr i træk, da Justin Abelkader bragte hjemmeholdet foran 3-2 efter 13 minutter, men brødrene Sedin ville det anderledes, og blot 16 sekunder før tid udlignede Daniel til 3-3. Der blev ikke scoret i overtiden, kampen måtte således ud i straffeslag, hvor Alexandre Burrows fra Vancouver var den eneste som scorede. Resultatet betyder at Detroit stadigvæk ligger nummer et med 85 point, mens Vancouver ligger nummer 2 med et enkelt point færre. Detroit har dog spillet en kamp mere end Vancouver.

Set over de sidste 10 kampe må både Detroit og Vancouver se sig overgået af et fantastisk spillende Phoenix-hold som har 9 sejre og et enkelt nederlag i overtid i den periode. Phoenix ligner pludselig et sikkert bud på en slutspilsplads, og det billed blev der ikke ændret meget på i torsdagens kamp mod Calgary.  Kampen måtte godt nok ud i overtid og Whitney. Mikkel Bødker fik en assist på Phoenix første mål.

Også Philip Larsen fik smagt sejrens sødme, da Dallas slog Chicago. Chicago var ellers foran 1-0 før sidste periode, men 3 ubesvarede Dallasmål afgjorde kampen. Philip Larsen forbedrede igen sin +/- med en enkelt til +10. Med sejren kneb Dallas sig lige netop ind på ottendepladsen i Western Conference.

Philip Larsen bliver tacklet (Foto: Ottawa Citizen)