Thursday 9 February 2012

Mikkel Bødker

Overblik: Mikkel Bødker er måske den af de danske spillere som der var de højeste forventninger til, da han blev valgt som nummer 8 i 2008s NHL-draft, blandt andet valgt af selveste Wayne Gretzky, som på det tidspunk var træner for Phoenix. I sin første sæson, 2008-09, havde Mikkel relativ stor succes, og nød stor tillid fra Wayne Gretzky. Han spillede hele sæsonen, og fik 28 point. Desværre så forlod Gretzky Phoenix i 2009, og det betød et stort skridt tilbage for Mikkel. Hovedparten af 2009-10 og 2010-11 spillede Mikkel på Phoenix' AHL-hold, San Antonio Rampage. I denne sæson ser det dog ud til at Mikkel endelig har bidt sig fast i NHL-truppen.

Denne sæson: Mikkel ligger på et af ydermandaterne i Phoenix' trup, og får ret begrænset spilletid, typisk 13-14 minutter per kamp, og som oftest i tredje eller fjerdekæden. På trods af det har han dog fået 16 point (7 mål og 9 assist), så han ligger lidt under hvad der svarer til hans hidtil bedste sæson, 2008-09.

Resten af sæsonen: Phoenix ligger lige på kanten af en playoff-plads og det er blandt andet Mikkel som skal hæve sit spil for at hjælpe holdet ind i varmen. Han har potentialet, og kan han vise det i de sidst ca. 30 kampe af sæsonen, så kan det betyde rigtig gode ting for Phoenix.

Fremtiden: Mikkel har endnu ikke helt fået indfriet forventningerne til ham, men han er stadig ung og det ser ud som om at han nu er på vej i den rigtige retning efter et par svære år. Phoenix er ikke et af de store hold pengemæssigt, og satser en del på unge talenter (som Mikkel) så vi tror og håber på at Mikkel nok skal få spillet sig frem i hierarkiet i løbet af de næste par år.

No comments:

Post a Comment