Friday 1 February 2013

2 assists og sejr til Frans Nielsen

Masser af kampe i NHL i går, men kun enkelt med danskere involveret: Frans Nielsen og Islanders var på besøg i New Jersey.

Islanders har fået en rigtig god start på den nye sæson - på nuværende tidspunkt ligger de nummer 5 i Eastern Conference. En stor del af deres succes stammer fra et stærkt power play, hvor de har scoret på 9 ud af 24 mulige forsøg, hvilket giver dem den bedste udnyttelsesprocent af alle hold i ligaen. Frans Nielsen er en vigtig brik i spillet i overtal, og i gårsdagens kamp viste han igen hvorfor.
14 minutter inde i første periode fik Frans fat i pucken og fik den fikst spillet ind til Brad Boyes inde foran mål. Boyes kunne let spille pucken videre til John Tavares som stort set havde blankt mål. 1-0 til Islanders.

Anden periode blev en målrig affære, som endte med stillingen 3-3. I tredje periode kom Islanders foran 4-3 efter 11 minutter, men som så ofte før blev føringen ikke holdt, og den ordinære spilletid endte 4-4.

I overtiden ville Islanders dog ikke kapitulere, og da de fik chancen i overtal var der ingen slinger i valsen. New Jersey-målmand Martin Brodeur var på skovtur, og midt i klumpen foran målet fik Frans prikket pucken mod mål. I første omgang forhindred New Jerseys Bryce Salvador scoringen, men Brad Boyes kunne let sætte sejrsmålet ind.

De 2 assists giver Frans Nielsen flotte 7 point i de første 7 kampe.