Monday 13 May 2013

Portland er WHL-mestre

Portland og Oliver Bjorkstrand førte 3-1 inden weekenden, og havde altså "matchbold". Fredag forpassede de dog chancen, da Edmonton snuppede sejren 7 minutter inde i overtiden.

Søndag skulle de to hold så mødes igen, og denne gang var der ikke meget tvivl om hvor skabet skulle stå. Edmonton kom godt nok foran efter 1 minut, men derfra tog topscorer Ty Rattie affære og med 2 hurtige mål bragte Potland foran 2-1, inden Oliver Bjorkstrand scorede til 3-1 kort inden i anden periode. Ty Rattie fuldendte sit hattrick ti minutter senere, og til slut kunne Taylor Leier gøre det til 5-1 i et tomt mål.

Et stort tillykke til Oliver, som altså fik sin første nordamerikanske titel (WHL er absolut en liga som bliver taget alvorligt i Canada), og havde stor andel i det. I slutspillet endte han med 8 mål og 11 assist som femtebedste Portland-spiller, og tiendebedst af alle (og klart bedste rookie).
I den ordinære sæson endte han med 63 point (31 mål og 32 assists) også som bedste rookie.
Den gode præstation gør at han ender på en absolut respektabal plads som nummer 36 i NHL's prospect rankings, så det skal blive spændende at se hvordan det går ham i draften.