Sunday 26 May 2013

Karakterer for sæsonen 2012-13

Så tabte Ottawa den sidste kamp til Pittsburgh, og dermed er den danske ishockeysæson endegyldigt slut. Generelt synes jeg godt at vi kan være rigtig godt tilfredse: Masser af danske point, første slutspilsplads til Frans Nielsen, debut til Oliver Lauridsen og Nicklas Jensen, en stærk debutsæson i AHL til Frederik Andersen, en WHL-titel til Oliver Lauridsen, en fornuftig præstation af landsholdet ved VM, og meget mere.

Vi skal have rundet sæsonen af her på bloggen, og det gør vi med den obligatoriske karaktergivning.
Karaktererne er givet på en skala fra 1-10, hvor 1 er totalt flop, 5-6 er omkring middel og 10 er verdensklasse.

I alfabetisk orden:

Mikkel Bødker: 7
Phoenix missede slutspillet denne gang, men på trods af det, må man sige at Mikkel Bødker endelig fik indfriet forventningerne. Med 7 mål og 19 assist endte han op med 2 point mere end i sidste sæsons 82 kampe. Der skal lidt flere mål til, før han ryger op på de rigtig gode karakterer.

Lars Eller: 8, slutspil: UB
Lars Eller blev sat på bænken i et par kampe i starten af sæsonen, fordi træneren mente at han ikke gav sig nok. Om det havde noget med det at gøre er selvfølgelig svært at sige, men faktum er at Lars, ligesom Mikkel Bødker, fik lidt af et gennembrud i denne sæson. 30 point blev det til, og han blev altså bedste dansker i grundspillet, og viste sig at være en vigtig brik i Montreals puslespil.
I slutspillet røg han jo desværre ud med en skade, og fik derfor ikke spillet nok til en karakter.

Jannik Hansen: 8, slutspil: 3
Endnu en rigtig god sæson for Jannik, som er en vigtig del af Vancouvers defensiv, krydret med gode offensive tal. Han blev den eneste dansker med 10 mål - mange af dem vigtige - og med 27 point i alt en klar fremgang pointmæssigt i forhold til sidste sæson.
Jannik havde som sædvanlig også en flot +/-, på +12.
I slutspillet tabte Vancouver igen i første runde, og Jannik havde, som resten af holdet, 4 elendige kampe.

Nicklas Jensen: UB
Fik 2 kampe for Vancouver uden at gøre sig særligt bemærket. Det må dog have været godt at få snuset lidt til NHL, og forhåbentlig får vi set meget mere til Nicklas i næste sæson.

Philip Larsen: 6
Havde en svær start i sæsonen, men fik mod slutningen tilspillet sig en fast plads i Dallas-forsvaret, og mon ikke Philip er med på fuld tid når det går løs næste år.

Oliver Lauridsen: UB
15 kampe er et lidt lille grundlag at give en karakter på, men Oliver gjorde det absolut rigtig godt i de kampe han spillede, og scorede blandt andet 2 mål.

Frans Nielsen: 8, slutspil: 6
Igen en supersolid præstation af Frans, krydret med hans første tur til slutspillet. Indtil allersidste spillerunde så det ud til at han igen skulle være mest scorende dansker, men han blev "snydt" på stregen af Eller. Ikke desto mindre kan han absolut være tilfreds med sin præstation, som del af en slagkraftig andenkæde i New York.
I slutspillet var Islanders oppe mod overmagten fra Pittsburgh, men fik alligevel vist at de er et hold med meget potentiale. Frans havde generelt nok at gøre med at holde øje med alle stjernerne fra Pittsburgh, og fik ikke gjort så meget væsen af sig.

Peter Regin: 2
Peter fik ikke meget spilletid, men omvendt kan man også sige at han heller ikke greb chancen når han fik den. Et par småskader hjalp heller ikke, og det er desværre nok tvivlsomt om vi får Peter at se i Ottawa til næste år.
Kom ikke i kamp i slutspillet.

No comments:

Post a Comment