Sunday 20 January 2013

Jannik Hansen på tavlen i nederlag

Så er vi i gang! Seks danskere var i kamp på sæsonens førstedag, desværre ikke med alt for gode resultater. Jannik Hansen fik, som den eneste, sat på point på kontoen, endda 2, da han stod for 2 assists i første periode i næsten-danskeropgøret mod Anaheim. Jannik kan nu ikke være tilfreds med kampen på trods af den gode personlige præstation, for Vancouver tabte hele 7-3. Mest bekymrende for Vancouver var det måske at den formodet nye førstemålmand Cory Schneider måtte forlade isen godt halvvejs inde i kampen efter at have lukket 5 mål in på 14 skud.
Anaheim havde Frederik Andersen på bænken gennem hele opgøret, og set med danske øjne er det jo meget godt at førstemålmand Jonas Hiller ikke gjorde det prangende med 3 mål på 19 skud.
Kampens helt store spiller blev i øvrigt superveteranen Teemu Selanne, med 2 mål og 2 assists.

Dagens andet danskeropgør foregik i Dallas hvor Philip Larsen tog imod Mikkel Bødker og Phoenix. Der blev dog ikke vist meget gæstfrihed, for Phoenix blev sendt hjem med et 4-3-nederlag. Ingen af danskerne gjorde sig specielt positivt bemærket, og også i denne kamp blev det bevist at alder ikke er nogen hindring i ishockey: Tjekkiske Jaromir Jagr blev noteret for 2 mål og 2 assists.

Frans Nielsen og Islanders tog imod New Jersey, og det er nok en kamp Frans hurtigt vil glemme, for Devils vandt relativt sikker 2-1, og Frans fik ikke point.

Montreal og Lars Eller tabte også 2-1 da de tog imod Toronto, og heller ikke her var der danske point.

Ottawa og Peter Regin slog sikker Winnipeg med 4-1. Peter Regin fik knap 10 minutter på isen, og det er trods alt en start efter den lange skadesperiode. Vi krydser fingre for at fysikken holder.