Thursday 29 December 2011

Frans Nielsen

Overblik: Frans Nielsen har haft stor personlig succes siden han spillede sig ind som fast mand hos Islanders i sæsonen 2008-09. Han har holdt et fint scoringsgennemsnit på cirka ½ point per kamp og havde sin pointmæssigt bedste sæson i 2010-11 hvor det blev til 44 point (13 mål og 31 assists) i 71 kampe. I samme sæson scorede han 7 mål i undertal, flest af alle i NHL (og et mere end han scorede i spil 5 mod 5!). En af Frans' største styrker er hans straffeslag hvor han faktisk er en af de allerbedste i ligaen. Derudover er Frans først og fremmest kendt som en fremragende defensiv forward hvilket da også resulterede i en flot placering som nummer 6 i sidste sæsons afstemning om Selke-trofæet.
Islanders har et ganske begrænset budget og har i al den tid Frans Nielsen har spillet der ligget helt i bunden af NHL. Man har forsøgt at bygge et hold af unge spillere men selvom der har været lyspunkter, som f.eks. Michael Grabner, Matt Moulson og Kyle Okposo så er det ikke rigtig lykkedes endnu. Mange af de unge spillere er dog på længere kontrakter så det er slet ikke umuligt at de i løbet af et par år kan få bygget et slagkraftigt hold op.

Denne sæson: Sæsonen 2011-12 har været "business as usual" for Islanders, som igen ligger helt i bunden af ligan, p.t. tredjesidst. Frans Nielsens præstation indtil nu må vel betegnes som god uden at være prangende. Samspillet med Michael Grabner har ikke helt nået niveauet fra sidste sæson men Frans holder stadig et højt bundniveau, ikke mindst i defensiven.

Resten af sæsonen: Islanders er igen stort set uden slutspilschancer, så der må Frans vente lidt, til gengæld kan det jo så være at vi kan få ham med til VM og det er jo ikke så dårligt igen. Jeg spår en fornuftig resten af sæsonen for Frans, med en 35-40 point i alt.

Fremtiden: Det er svært at se Islanders nå slutspillet inden for de næste par sæsoner selvom de har et ungt talentfuldt hold og absolut har muligheder for at overraske. Med hensyn til slutspillet så skal vi nok håbe på en transfer til et af de bedre hold hvor han sagtens ville kunne gøre sig som 2. eller 3. center. Foreløbig ser det det dog ud til at han bliver hos Islanders i et stykke tid og han skal nok, efter min mening, holde det nuværende niveau i ganske mange år endnu, uanset hvilket hold han så spiller på.

Frans Nielsen på Wikipedia

No comments:

Post a Comment