Wednesday 28 November 2012

Mere Finland

Først skal vi besøge de tre danskere i Lukko. Onsdag (21/11) tabte de 2-1 til SaiPa, men Mikkel Bødker scorede Lukkos enlige mål, assisteret at Philip Larsen. Dagen efter udraderede Jokerit Lukko med hele 4-0. Lørdag var Mikkel Bødker igen på pletten med et mål og en assist mod Tappara. Philip Larsen scorede også en enkelt gang, og Frans Nielsen blev noteret for en assist. Kampen endte 4-1 til Lukko, og Jannik Hansen scorede Tapparas enlige mål, så en flot kamp af de danske spillere.Tirsdag (27/11) blev Ilves besejret 3-1, og igen fik Mikkel Bødker et mål og en assist, mens Philip Larsen fik en enkelt assist.
Pointmæssigt ligger de tre danskere nu sådan:
Mikkel Bødker: 21 point (14m/7a) i 20 kampe
Frans Nielsen: 15 point (1m/14a) i 18 kampe
Philip Larsen: 11 point (5m/6a) i 18 kampe

Som nævnt ovenfor scorede Jannik Hansen en enkelt gang mod Lukko i lørdagens kamp. Dagen inden kom han også på tavlen for Tappara, med en enkelt assist, da HPK blev besejret 3-1. Jannik har nu 8 point (3m/5a) i 8 kampe.

Lars Eller havde også en god uge for JYP. Fredag blev Jokerit besejret med 5-1, og Lars var kampens store spiller med 2 mål og en assist. Tirsdag blev det til 2 assists for Lars, og en 5-4-sejr over Pelicans.
Lars har nu 8 point (4m/4a) i sine 5 kampe for JYP.

I Elitserien spillede AIK og Nicklas Jensen en enkelt kamp i den forløbne uge - et 2-1-nederlag til Linköping. Nicklas fik ikke point.
Thomas Spelling mangler stadig at få spilletid for Rögle, men han har dog været med på holdet i de 2 sidste kampe.

Onsdag (21/11) var Igor Bobkov i mål for Norfolk i AHL, og - endnu en gang - gik det ikke godt. 5 mål blev det til, og et nederlag på 5-2 til Charlotte. Derfor fik Frederik Andersen ganske naturligt ansvaret i weekendens kampe mod Adirondack og Connecticut. Fredag blev det 2 mål på 31 skud i danskermødet med Adirondack og Oliver Lauridsen, men da Norfolks markspillere kun formåede at score en enkelt gang i den anden ende kunne Oliver Lauridsen fejre sejren med sine holdkammerater. Lørdag led Norfolk igen et nederlag - denne gang på 5-2 til Connecticut. Frederik lod 4 mål ind på 37 skud.

Udover sejren mod Norfolk besejrede Adirondack også Hershey 3-1 i lørdagens kamp. Oliver Lauridsen fik ikke point, men spillede igen fornuftigt i forsvaret.

Oliver Bjorkstrand og Portland spillede 3 kampe i den forløbne uger. Onsdag (21/11) blev Vancouver besejret 3-0, og fredag blev Kootenay slået med 4-2. Oliver fik ikke point i de 2 kampe, men tog revanche lørdag med 2 mål, da Seattle blev slået med hele 8-2.

Tuesday 20 November 2012

Finske danskere

Stadig ingen lys for enden af NHL-tunnellen, så vi starter i Finland, hvor de 3 musketerer i Lukko spillede 2 kampe i løbet af ugen, og vi fik hele 6 danske mål at glæde os over. I sidste tirsdags kamp mod HPK stod Mikkel Bødker og Philip Larsen for Lukkos 2 mål, mens Frans Nielsen assisterede på begge. Lukko måtte dog bøje sig på straffeslag. Fredag stod Lukko over for Pelicans, og det blev til en sikker 6-2-sejr, og - kan de kvikke læsere af denne blog naturligvis regne ud - 4 danske mål. Mikkel Bødker scorede 2 gange, og Frans Nielsen og Philip Larsen en enkelt gang hver. Frans og Mikkel kronede oven i købet indsatsen med en assist hver.

Lars Eller fik debut for JYP i fredagens kamp mod Tappara (med Jannik Hansen på holdet), og det gjorde han med maner. 2 mål og valg som kampens bedste spiller - så er stilen ligesom lagt. JYP vand 4-3 på straffeslag.
I lørdagens 3-2-nederlag mod Ässät måtte Lars dog gå fra banen med en enkelt assist, og tirsdag blev det til et nederlag på 5-2 til HPK, og 0 point til Lars, men alt i alt en udmærket start.

Jannik Hansen havde ikke den bedst uge med en total på 0 point i sidste tirsdags, fredagens og lørdagens kampe, men fik dog taget revanche i dag (tirsdag) med 1 mål og 1 assist i en 3-2-sejr over HIFK.

I Sverige var der ikke den stor succes for Nicklas Jensen, som ikke blev noteret for point i AIK's 3 kampe.

I Norfolk deler Frederik Andersen og Igor Bobkov stadig målmandsposten. I weekendens 2 kampe mod Springfield startede Frederik Andersen fredagens kamp, og lukkede 3 mål ind på 31 skud, og det endte med et 3-2-nederlag. Lørdag var det så Igor Bobkovs tur, og han lukkede 4 mål ind på 30 skud, men fik dog lov at spille hele kampen. Selvom Bobkov og Andersen har delt tiden i målet nogenlunde ligeligt sæsonens første 14 kampe, så ligner Frederik mere og mere førstemålmanden.

Oliver Lauridsen og Adirondack startede ugen godt med en 4-1-sejr over Manchester onsdag. Derefter blev det dog til et nederlag på 5-2 mod Binghamton, men Oliver gjorde det godt i det defensive og endte på +2. Lørdag blev det igen til et nederlag på 5-2, denne gang mod Syracuse. Oliver endte på -1.

Portland og Oliver Bjorkstrand spillede 2 kampe i denne uge. Først et 6-4-nederlag til Kamloops - uden point til Oliver - og dernæst en 5-2-sejr over Medicine Hat. Her fik Oliver en enkelt assist.

Tuesday 13 November 2012

En smuttur til Amerika

Der har været pause i den finske og svenske liga i den forløbne uge, så vi haster videre til den anden side af dammen hvor især Frederik Andersen havde en travl uge.

Efter sidste weekends gode kamp, kom Frederik Andersen ned på jorden igen i onsdagens kamp mod Bridgeport. 4 mål på 26 skud blev det til, og et 4-2-nederlag til Norfolk.
Hvor de første kampe i ligaen er blevet delt ligeligt mellem Frederik og kollegaen Igor Bobkov, så blev det fordelt lidt anderledes i weekendens to kampe, hvor Frederik fik 2 perioder i hver kamp, og Bobkov en enkelt.
Lørdag mod Binghamton lukkede Bobkov 3 mål ind i første periode, så derfor overtog Frederik posten i de to sidste perioder, og det gjorde han godt. Kun et enkelt mål lukkede han ind, men det kunne ikke forhindre at Norfolk endnu engang tabte 4-2. Søndag startede Bobkov igen inde, og lukkede 4 mål ind i den første periode. Derfor fik Frederik igen lov at lukke kampen, og igen blev det kun et enkelt mål i de 2 perioder han fik. Resultatet - et 5-0-nederlag - kunne han dog ikke gøre meget ved.
Mandag mod Albany var Frederik - ganske naturligt - foretrukket i målet, og selv om han lukkede 4 mål ind, så skete det på 43 skud, og han holder således stadig en redningsprocent på den gode side af 90. Da Norfolk også scorede fire gange endte det med straffeslag, og her trak Norfolk og Frederik - med 4 redninger på 5 forsøg - det længste strå.

Efter en lidt dårlig periode har Adirondack igen fået styr på defensiven. I fredagens kamp mod Rochester blev det til en 2-1-sejr, men lørdag måtte de dog indkassere et nederlag på 2-1 mod Albany. Oliver Lauridsen fik ingen point, men gjorde det godt defensivt

I WHL havde Oliver Bjorkstrand en forrygende uge. Tirsdag, mod Red Deer, blev det til et mål og en assist, og en 5-1-sejr til Portland. Fredag måtte han dog gå fra banen uden point, ment Portland formåede stadig at besejre Vancouver Giants med hele 9-5 (ja, det er ikke en tyrkfjel). Lørdag gentog de oven i købet bedriften og slog Spokane Chiefs med 9-1. Oliver blev pointmæssigt kampens bedste spiller med 2 mål og en assist.
Mandag blev det så til endnu 2 mål fra Oliver mod Kamploops Blazers, som blev sendt hjem til Saskatchewan med et 3-1-nederlag i bagagen.

Tuesday 6 November 2012

Samling på tropperne

Så er der næsten samling på tropperne. Peter Regin har forladt Schweiz, og er på rygteplan sat i forbindelse med danskerklubben Lukko i Finland - omend det ikke er officielt endnu. Hvis det sker så er alle de seks danskere på plads i Finland (omend Lars Eller først spiller for JYP den 16. november).

Jannik Hansen lagde ud med et brag i sin første kamp for sin nye klub, Tappara. 1 mål og 2 assists blev det til i torsdagens kamp mod KalPa, som blev besejret 5-1. Han fulgte op på den gode præstation i lørdagens udekamp mod SAIPA, men forhindre et nederlag på 3-2 kunne han ikke.

Philip Larsen måtte på grund af en mindre skade sidde over i weekendens kampe for Lukko - det skulle dog ikke være noget alvorligt. De to andre dansker kom dog godt igennem fredagens kamp mod Ässät, med et mål til Mikkel Bødker og en assist til Frans Nielsen, og en 4-3-sejr. Lørdag måtte også Frans Nielsen se sig henvist til sidelinjen med en skade, men Mikkel Bødker fik en assist og medvirkede således til at stærke Jokerit (med Nichlas Hardt på holdet) blev sendt hjem med et 3-2-nederlag i bagagen.
Med god hjælp fra de danske spillere er Lukko nu kravlet op på en niendeplads i den finske liga.

Niclas Jensen er efter den flotte start gået lidt i stå i den Elitserien, og han blev ikke noteret for point i den forløbne uges tre kampe, som alle endte med nederlag til AIK. Det skal dog nævnes at ingen andre AIK-spillere blev noteret for point i de to seneste kampe, så det er en kollektiv nedtur.

På den anden side af atlanten var Oliver Lauridsen med på holdet igen i weekendens to kampe. Fredag vandt Syracuse 4-1, men lørdag var der endelig lidt opmuntring for Adirondack, da Albany blev besejret 4-0. Oliver fik ikke point.

I Norfolk blev målmandsposten, til weekendens to hjemmekampe mod Binghamton, som sædvanlig fordelt mellem Igor Bobkov og Frederik Andersen. Fredag måtte Bobkov se sig passeret 4 gange - og Norfolk besejret med 4-3 - men lørdag stod Frederik Anderson godt, og snuppede 40 af de 42 skud han fik mod sig. Det resulterede i en 4-2-sejr til Norfolk.

I Portland fortsatte Winterhawks den gode sæson da gæsterne fra Victoria blev besejret to gange med tenniscifrene 6-2. Oliver Bjorkstrand blev noteret for en enkelt assist i fredagens kamp.

Tuesday 30 October 2012

Danskere i Finland

Ja, så er der snart fuldt hus i Finland. Lars Eller (JYP Jyväskylä) og Jannik Hansen (Tampere) har netop sluttet sig til de tre danskere som allerede er i den finske liga, og det er således kun Peter Regin som ikke har taget turen nordpå. Alt andet lige så gør det det hele nemmer for mig at de danske spillere stort set er samlet i en liga, selvom mit finske er noget rustent :-)
Eftersom NHL-sæsonen nu er aflyst indtil slutningen af november, så er der god tid til at få frisket det op...

Lukko, med de tre musketerer på holdet, spillede to kampe i den forgangne uge. Torsdag blev det til en 2-1-sejr over KalPa - dog uden at nogen af danskerne kom på tavlen - mens det lørdag blev til et nederlag på 4-2 til Kärpät. Her fik både Mikkel Bødker og Frans Nielsen dog vist deres evner med en enkelt assist hver. Lukko ligger fortsat på tiendepladsen.

I Schweiz har Peter Regin og SC Langenthal også spillet 2 kampe i denne uge. Fredag tabte de 2-1 til EHC Olten, uden at Peter Regin fik point. Han fik dog taget revanche i søndagens kamp mod HC Thurgau, hvor det blev til et mål og 2 assists. Kampen endte da også med en sikker 5-3-sejr til Langenthal.

I Sverige fik Nicklas Jensen ikke scoret i AIK's to kampe, men de 11 point han er noteret for holder ham stadig i den pæne ende af pointtabellen.

Fredag løb Adirondack og Oliver Lauridsen ind i en ordentlig øretæve, med et 5-1-nederlag til Albany, og det betød at flere af Adirondacks spillere - deriblandt Oliver - blev sat af holdet til lørdagens kamp mod Rochester. Det hjalp dog ikke, for det blev til endnu et stort nederlag, denne gang på 6-2. Heller ikke i søndagens kamp var Oliver med, og her var der endelig lidt succes - en sejr på 4-3 over Syracuse.

Fredag started Frederik Andersen i målet for Norfolk mod St. John's, og selvom han gjorde det godt, med 3 mål på 43 forsøg, så kunne han ikke forhindre Norfolks første nederlag i sæsonen, da der kun blev scoret 2 gange i den anden ende. Søndag var det så Igor Bobkovs tur i Norfolk-målet og da han stoppede alle 38 skud der blev sendt imod ham kunne Norfolk tage revanche med en 2-0-sejr.

I WHL, spillede Portland en enkelt kamp i den forgangne weekend - en 6-0-sejr over Tri-City Americans. Oliver Björkstrand var med hos Portland, men blev ikke noteret for point.


Wednesday 24 October 2012

Vi venter stadig

Ingen NHL før tidligst den 2. november (og det ser vist noget tvivlsomt ud om der sker noget til den tid), så vi må se lidt på hvad de danske spillere tager sig til. Lad os starte østpå og så bevæge os langsomt mod vest:

I Finland Lukko, med de tre danske musketerer på holdet, tre kampe i den forløbne uge, og det var med danske hovedroller. Mikkel Bødker blev noteret for hele 5 point (2 mål og 3 assists) i de 3 kampe, mens Frans Nielsen blev noteret for 2 assists og Philip Larsen for et enkelt mål. Det endte med 2 sejre og et nederlag til Lukko, som nu er kravlet op på tiendepladsen. Bødker, Nielsen og Larsen er nu noteret for henholdsvis 10, 8 og 6 point.

Peter Regin har skrevet kontrakt med SC Langenthal i den næstbedste Schweiziske liga (ikke ligefrem vante omgivelser, men det er trods alt bedre end at sidde og trille tommelfingre i Ottawa), og viste klassen fra start. I fredagens kamp mod La Chaux-de-Fonds blev det dog ikke til point, men SC Langenthal vandt 5-2 og Regin viste gode takter. Søndag kom der til gengæld både et mål og en assist på kontoen i en 4-1 sejr mod Lausanne.

Nicklas Jensen fortsætter sin fremragende start i Elitserien, da han søndag blev matchvinder på straffeslag for AIK mod Färjestad. Tirsdag blev han noteret for et mål og en assist mod HV71, men det blev desværre alligevel til et 4-5-nederlag til AIK. Nicklas er nu noteret for 11 point, og er pointmæssigt bedste AIK-spiller, og også stadig bedste juniorspiller i Elitserien.
Thomas Spelling er stadig uden spilletid for Rögle.

Oliver Lauridsen og Adirondack tabte fredag 2-1 til St. John's, men lørdag blev der taget revanche da St. John's blev besejret 4-3. Oliver Lauridsen fik ingen point, men endte sammenlagt på +2 i de to kampe.

I Norfolk var Igor Bobkov valgt til at stå i målet i fredagens kamp mod Connecticut, og han lukkede 4 mål ind. Norfolk scorede dog 5 gange i den anden ende, så den gode sæsonstart er i behold. Lørdag var det så Frederik Andersens tur i målet, og det blev endnu en fornuftig præstation med 3 mål på 35 skud, og en 6-3-sejr til Norfolk, som har maximumpoint efter sæsonens første fire kampe.

Portland Winterhawks, med Oliver Bjorkstrand på holdet, spillede en enkelt kamp i den forløbne weekend - en 6-1-sejr over Seattle Thunderbirds. Oliver kom dog ikke på tavlen i denne kamp.

Tuesday 16 October 2012

Stadig ingen NHL

Der er absolut ingen tegn på at lockouten i NHL vil tage en ende, så endnu engang må vi tage til takke med sekundær hockey.

I den finske liga holder de tre danskere stadig et flot niveau, og både Frans Nielsen og Mikkel Bødker er noteret for 7 point i de 7 kampe de har spillet, Mikkel Bødker endda med 6 mål. Philip Larsen har 5 point. Med danskernes hjælp har Lukko vundet 3 af de sidste 4 kampe og er kravlet frem på en 11.-plads.

Jannik Hansen er tirsdag tilbage i Rødovre, foreløbig kun for at træne, men det er da ikke umuligt at han får nogle kampe.

I Elitserien fortsætter Nicklas Jensen det gode spil og er nu oppe på 8 point i 12 kampe, mens Thomas Spelling endnu mangler at få istid for Rögle.

Frederik Andersen og Norfolk Admirals i AHL er kommet godt fra start med 2 sejre. Frederik Andersen stod den første kamp, og gjorde en god figur med 2 mål på 19 skud.

Oliver Lauridsen og Adirondack Phantoms startede også godt med en 6-3-sejr over Portland, men måtte søndag indkassere et nederlag på 4-0 til Springfield. Oliver Lauridsen er ikke noteret for point, men gjorde det fint i de 2 kampe, og ligger på +1.

Navnebror Oliver Björkstrand fortsætter den gode start i Portland, og i weekendens 2 kampe - som i øvrigt endte med to sikre Portland-sejre - blev det til et mål og en assist til Oliver, som nu ligger på 10 point (5 mål og 5 assists), hvilket også gør ham til bedste rookie i WHL.

Tuesday 9 October 2012

Hvor er NHL?

Så er der blot 2 dage til at NHL-grundspillet ikke starter, og det er der vel ikke så meget at sige til andet end at d'herrer i NHL og NHLPA meget gerne snart må sætte sig ned og finde en løsning. Der blive spillet masser af god ishockey rundt omkring (selv den danske liga er efterhånden ved at komme ganske godt med), men efter et par år i Canada så ligger mit hjerte i NHL, og lige nu bløder mit hockey-hjerte. Nå men hvad, verden går jo videre, og mens vi venter kan vi da kigge lidt på hvad de danske NHL'ere og næsten-NHL'ere laver lige for tiden.

Jannik Hansen og Peter Regin træner fortsat i det nordamerikanske, men det er ganske muligt at de kommer tilbage til Danmark, henholdsvis for Rødovre og Herning. Det afhænger naturligvis af lockoutens varighed, og visse andre faktorer, men det ser absolut ud som om det er noget der kan ske.

Lars Eller er også blevet i det nordamerikanske, og (mig bekendt) er der ikke nogen umiddelbare planer om at han vender tilbage til Europa.

Frans Nielsen, Mikkel bødker og Philip Larsen er alle taget til Finland, og tørner ud for Lukko i den bedste række is SM-ligaen. De tre (musketerer) har spillet 3 kampe og er alle noteret for 3 point, med 3 mål til Bødker, 1 mål og 2 assists til Larsen, og 3 assists til Nielsen. Det blev dog stadig til 2 nederlag i de 3 kampe.

Nicklas Jensen tog den rigtige beslutning inden sæsonen og tager et år i Elitserien hos AIK - og det med stor succes indtil videre. I de første 10 kampe har Nicklas scoret 7 point og er dermed bedste AIK-spiller, og også den bedste juniorspiller i ligaen

Thomas Spelling har derimod fået den værst tænkelige start hos oprykkerklubben Rögle. Foreløbig har han kun været i truppen til 2 af holdets kampe, og er endnu ikke blevet noteret for istid.

Nå, men lad os tage tilbage til Amerika, hvor der trods alt bliver spillet hockey. Frederik Andersen fik ikke umiddelbart tilspillet sig en plads på Anaheims NHL-hold, men det kan måske vise sig at være meget fornuftigt, for pre-season i AHL er netop gået i gang og her har Frederik gjort det udmærket for Norfolk Admirals. I første kamp mod Charlotte Checkers holdt han sammen med holdkammerat Igor Bobkov målet rent, og blev valgt til en af kampens 3 stjerner. I returkampen måtte Norfolk og Andersen dog indkassere et nederlag på 4-3.

Oliver Lauridsen og Adirondack tabte deres 3 pre-season-kampe, men Lauridsen gjorde en god figur, og blev også noteret for en enkelt assist i den anden kamp.

En anden Oliver - med efternavnet Bjorkstrand - har også gjort en god figur i pre-season for sit nye hold Portland Winterhawks. Winterhawks vandt 4 af deres 5 kampe, og Oliver blev med 7 point topscorer for klubben (og i øvrigt også delt topscorer i hele WHL).

Friday 17 August 2012

Oliver Bjorkstrand i Portland

Så lander Oliver Bjorkstrand snart i Portland, hvor træningen begynder den 22. august. Læs mere her.

Monday 16 July 2012

Videoer fra Philadelphias Prospect Camp

Her er lidt godter fra Philadelphias Prospect Camp:

Interview med Oliver Lauridsen


Flere interviews, bl.a. med Oliver


Som I kan se, så er det hårdt arbejde at være på sådan en camp :-)

Wednesday 11 July 2012

Frederik Andersen tager til Anaheim

Så skulle det være sikkert at Frederik Andersen forsøger sig i NHL. Frederik blev draftet af Anaheim, og nu tager han over atlanten for at forsøge at kæmpe sig til en plads blandt de 3 udvalgte i NHL-truppen. Skulle det mislykkes tager han formentlig tilbage til Frölunda og spiller i næste sæson.

Kampen om målmandspladserne i Anaheim er benhård, så det bliver en svær opgave for Frederik. Førstemålmanden i Anaheim er uden tvivl Jonas Hiller, som er en rigtig dygtig målmand, og det vil tage noget helt specielt for at slå ham af pinden. Desuden har Anaheim netop skrevet kontrakt med den svenske landsholdsmålmand Viktor Fasth, som gjorde en fremragende figur i Elitserien i den forgangne sæson. Det skal dog bemærkes at Frederik Andersen statistisk set var bedre end Fasth, så det er ikke utænkeligt at Frederik kan konkurrere med ham.
I sidste sæson var der yderligere 3 målmænd som fik spilletid for Anaheim: Jeff Deslauriers, Dan Ellis og Iiro Tarkki, som alle 3 stadig er i Anaheims organisation. Frederik må have vurderet at han som minimum kan gøre det bedre end disse 3, og hvis man ser på deres generelle statistik er det vist heller ikke helt urealistisk. Vi ønsker ham i hvert fald held og lykke, og følger naturligvis med i hvordan det går.

Andre Nyheder:

Lars Eller har underskrevet en 2-årig kontrakt med Canadiens til en værdi af 2,65 millioner dollar (og det er jo også en slags penge :-)

Philadelphias Prospect Camp foregår i denne uge, og Oliver Lauridsen skal her forsøge at tage et skridt nærmere NHL-truppen. Læs mere om det her og her.

Saturday 23 June 2012

Draft 2012

NHL's 2012-draft foregik i denne weekend, og igen i år var der danskere med i puljen. Der var dog lidt "snyd" med, da Frederik Andersen blev valgt som første dansker på den efterhånden obligatoriske 87.-plads (Peter Regin og Frans Nielsen blev begge taget som nummer 87, Jannik Hansen blev taget som nummer 287 og Frederik blev selv taget i 2010 som nummer 187!). Frederik blev draftet første gang i 2010, men da han ikke kunne blive enig med Carolina om en kontrakt, så var han med i dette års draft igen. Det blev Anaheim som løb med rettighederne til Frederik denne gang, og det kan godt vise sig at være en udmærket klub for Frederik, da de ikke er vanvittig godt besat på målmandsposten. Den ubestridte førstemålmand i Anaheim er Jonas Hiller, som ganske vist er en udmærket målmand, men en mand som kan udfordres på længere sigt hvis Frederik fortsætter den gode udvikling. På de resterende målmandspladser er Anahem forholdsvist svagt besat, så det bliver spændende at se om Anaheim vil have Frederik til Amerika allerede nu, eller om han fortsætter i Sverige.
Thomas Spelling var den anden dansker i puljen, og han blev taget som nummer 142 af New York Rangers. Thomas fortsætter karrieren i Rögle i næste sæson, og jeg tror ikke Rangers har tænkt sig at ændre på det, så bliver det fedt at se om han kan tage det gode spil med over i Elitserien. Uanset hvad så er der lang vej til NHL, specielt hvis han skal kæmpe om pladserne på et tophold som Rangers, men mærkeligere ting er sket...

Friday 1 June 2012

Frederik Andersen siger nej tak til Carolina

Frederik Andersen har netop meddelt at han har sagt nej tak til kontrakttilbuddet fra Carolina. Han angiver som grunden til beslutningen, at sandsynligheden for at han vil få spilletid i NHL er meget lille. Carolina forsøger nu at afhænde rettighederne på ham til en anden klub, men hvis det ikke lykkes, så er han fuldstændig fri, og kan draftes af en ny klub ved dette års NHL-draft. Det er muligt at han fortsætter karrieren i Frölunda, men hvis ikke en af de andre NHL-klubber er interesserede lige nu, så skal vi nok vente et stykke tid før vi ved hvor Frederik spiller efter sommerferien.
Personligt, så må jeg sige, at jeg synes at det er den rigtige beslutning Frederik har taget. Hvis udsigterne blot var at komme over og spille i AHL, så er det bedre at blive i Sverige et år eller to mere, og så tage over og komme ind på NHL-niveau. En modig beslutning, som viser at Frederik har helt styr på tingene, også uden for banen.

Thursday 24 May 2012

Karakterer for sæsonen 2011-12

Med Phoenix og Mikkel Bødkers exit fra slutspillet er sæsonen slut for de danske spillere, og det er tid til status over de danske præstationer i sæsonen 2011-12.

Karaktererne er givet på en skala fra 1-10, hvor 1 er totalt flop, 5-6 er omkring middel og 10 er verdensklasse. Karaktererne gives således: Karakter fra første halvdel af sæsonen - karakter fra anden halvdel af sæsonen - total, slutspil (for dem der kom så langt)

I alfabetisk orden:

Mikkel Bødker: 4 - 4 - 4, slutspil: 8
Phoenix spillede sig op i den sidste halvdel af sæsonen, godt hjulpet af en fantastisk spillende målmand, men det smittede ikke rigtigt af på Mikkels personlige præstation. Det er dog stadig værd at bemærke at han fik ret begrænset spilletid, ofte på fjerdekæden. Sluttede godt af med et par scoringer i de to sidste kampe, og i slutspillet fik han stor succes da han i lange perioder fik chancen på førstekæden sammen med blandt andre Shane Doan, som han havde et godt samspil med. Endte med 8 point (4 mål, 4 assists) som den fjerdemest scorende af Phoenix-spillerne. En flot præstation i slutspillet, som forhåbentlig lover godt for næste sæson

Lars Eller: 6 - 5 - 5
Gik (som resten af Montrealholdet) en smule i stå i sidste del af sæsonen og endte på 28 point. Det er værd at bemærke at han, som den eneste dansker endte med flere scoringer end point. Forbedrede sig pænt i forhold til forrige sæson, og ender på et stort femtal - mest fordi der så er masser af plads til forbedringer næste år.

Jannik Hansen: 8 - 7 - 8, slutspil: 6
Fortsatte det gode spil fra første halvdel af sæsonen, især defensivt, hvor han endte på fremragende +18. Det offensive gik en lille smule i stå, hvilket er grunden til den lidt lavere karakter for anden halvsæson, men jeg synes godt vi kan give et solidt 8-tal set over hele sæsonen. Slutspillet blev en gevaldig skuffelse for Vancouver, og stort set ingen af Vancouver-spillerne spillede op til deres bedste - heller ikke Jannik.

Philip Larsen: 7 - 7 - 7
Philip Larsen fortsatte det solide spil fra første halvdel af sæsonen, og har formentlig sikret sig en stamplads i Dallas' forsvar til næste sæson. Imod slutningen af sæsonen fik han også lidt gang i det offensive spil, og endte på 3 mål og 8 assist. Philip er hidtil blevet "skånet" lidt, og oftest blevet matchet med modstandernes svagere kæder, hvilket er grunden til at han ikke har fået et ottetal. Det skal blive meget spændende at følge Philips fremgang i de næste sæsoner, han er i hvert fald en mand som de forventer sig meget af i Dallas.

Frans Nielsen: 6-8-8
Spillede en fremragende sidste halvdel af sæsonen, og satte ny dansk rekord for både mål (17) og point (47). En kontraktforlængelse med en klækkelig lønforhøjelse så ud til give ham et ekstra boost i de sidste kampe. Er han manden som skal blive den første dansker med 50 point?

Peter Regin: UB
Peter fik kun ganske få kampe før en ny skulderskade satte ham udenfor i resten af sæsonen. Han skulle dog være fuldstændig frisk igen, og med en etårig kontraktforlængelse i Ottawa krydser vi fingrene for ham.

Monday 21 May 2012

Phoenix lever

I hvert fald i endnu 2 dage. Phoenix-målmand Mike Smith spillede en perfekt kamp, og da kaptajn Shane Doan tog ansvaret på sine skuldre og scorede 2 mål kunne Phoenix notere sig sin første gevinst i serien.
Ud over resultatet var der dog ikke den store forskel i forhold til de foregående kampe. Skudstatistikken sagde 36-21 i Los Angeles' favør, og generelt må udfaldet af kampen tilskrives målmand Mike Smith og en god portion held/fight snarere end forbedret spil af Phoenix.
Derfor er det også stadig svært at tro på at Phoenix skulle være i stand til at vinde de næste 3 kampe i træk - men større mirakler er selvfølgelig sket...

Friday 18 May 2012

Nyt nederlag til Phoenix

Tredje gang blev ikke lykkens gang for Phoenix, som tabte 2-1 til Los Angeles, og nu er bagud 3-0. Denne gang var der dog en smule mere jævnbyrdighed at spore end i de to foregående kampe. Efter en lige første periode lykkedes det kort inde i anden periode Phoenix at bringe sig foran på et mål af Daymond Langkow. Det var første gang i semifinalen at Phoenix oplevede at være foran, men glæden skulle vise sig at være kortvarig, for blot to minutter senere udlignede Los Angeles' Anze Kopitar.
Resten af kampen viste Los Angeles så hvorfor de er kommet så langt i dette års slutspil: En uovertruffen defensiv. I hver af de sidste 2 perioder blev Phoenix kun noteret for 4 skud, og så var en scoring af Los Angeles' Dwight King kort inde i tredje periode nok til at sende Los Angeles meget tæt på finalen.

Wednesday 16 May 2012

Phoenix taber igen

Phoenix tabte også anden kamp i semifinalen mod Los Angeles. Phoenix var aldrig i nærheden af at true Los Angeles - en skudstatistik på 40-24 i Los Angeles' favør taler sit tydelige sprog - og specielt en stærkt spillende Jonathan Quick i Los Angeles-målet gjorde at der aldrig var tvivl om resultatet. Quick holdt buret rent, mens hans modstykke i Phoenix-målet lod 4 mål gå ind, omend det er svært at klandre Mike Smith, for Phoenix blev ganske simpelthen udspillet på alle leder og kanter

Serien flytter nu til Los Angeles, og det er svært at se at Phoenix på nogen måde skulle være i stand til at komme tilbage, men vi krydser fingrene...

Monday 14 May 2012

Bødker scorer i nederlag

Los Angeles dominerede store dele af den første semifinalekamp mod Phoenix, og kun en storspillende Mike Smith gjorde at det rent faktisk blev en relativt spændende kamp.
Los Angeles started som lyn og torden og Phoenix-spillerne blev fuldstændig nedspillet i første periode, men på trods af en skudstatistik på hele 17-4 i Los Angeles' favør endte perioden 1-1.
Anden periode blev noget mere lige, og ganske retfærdigt fik hvert hold en enkelt scoring. Los Angeles scorede først, efter 8 minuter, men 2 minutter før afslutningen af perioden fik Mikkel Bødker udlignet efter  godt presspil af Phoenix.
Kort inde i tredje periode kom Los Angeles dog igen foran, på et mål af Dustin Brown, og denne gang lykkedes det ikke for Phoenix at komme igen. Dwight King kunne derfor lukke kampen kort før tid med en scoring i tomt mål.
En svær start for Phoenix, som nu virkelig skal kæmpe for at slå et meget velspillende Los Angeles-hold.

Mikkels udligning til 2-2:


Interview med Mikkel efter kampen:

Tuesday 8 May 2012

Bødker i semifinalen

Mikkel Bødker og Phoenix fik en 2-1-sejr over Nashville, og sikrede dermed en samlet sejr på 4-1. Mikkel Bødker har været en af de absolutte åbenbaringer for Phoenix i dette års slutspil, godt hjulpet af et stærkt makkerskab med Phoenix-kaptajn Shane Doan, og selvom han ikke fik point i denne kamp, så var han en af Phoenix' allerbedste, og blev da også valgt som kampens tredje stjerne. Kampens største spiller var dog igen Phoenix-målmand Mike Smith, som stoppede 32 af de 33 skud han fik imod sig.

Første periode endte uden scoringer, men kort inde i anden periode kom Phoenix foran ved Derek Morris. Mikkel Bødker fik ikke point for målet, men var stærkt medvirkende med godt pasningsspil og en screening inde foran Nashvillemålmand Pekka Rinne. Se målet til sidst i indlægget.
Kort efter var Mikkel igen i centrum, da han agerede målmand og flot fik blokeret et skud efter at Mike Smith var blevet totalt udspillet af Nashville.
Phoenix kom også foran 2-0 efter et kvarters spil i perioden, og selvom Nashville fik reduceret til 2-1 seks minutter før tid, blev det aldrig til mere.

Phoenix og Los Angeles mødes altså, noget overraskende, i semifinalen, og selvom der nok ikke var mange som havde forudset denne konstellation, så er det absolut fortjent, for begge hold har været aldeles suveræne hidtil i slutspillet.

Phoenix første mål. Læg mærke til Mikkel Bødkers flotte frispilning i starten af klippet


Saturday 5 May 2012

Ny Bødker-assist i Phoenix-sejr

Grundet ferie på "redaktionen" missed vi onsdagens tredje kamp mellem Phoenix og Nashville, men det gjorde nu ikke så meget. Nashvilles målmand Pekka Rinne spillede helt perfekt, og det betød at Nashville kunne tage sejren 2-0, og dermed reducere til 2-1 i kampe.

Fredag var billedet så vendt. Det var Phoenix-målmand Mike Smiths tur til at stoppe alle skud, og så betød det ikke så meget Phoenix' spillere kun formåede at passere Pekka Rinne i den modsatte ende en enkelt gang.
Vores egen Mikkel Bødker fortsatte det gode spil, og han var stærkt involveret i sejrsmålet. Efter lidt tilfældigt klumpspil i Nashvilles zone fik Mikkel prikket pucken videre til kaptajn Shane Doan, som med en baghånd - og lidt held - satted den ind. Se målet til sidst i indlægget.
Det var Mikkels fjerde assist og syvende point i de 10 kampe hidtil i slutspillet.

I andre nyheder så kan vi med glæde meddele at Peter Regin har underskrevet en ny 1-årig kontrakt med Ottawa. Efter 2 sæsoner plaget af skader var der ellers tvivl om at Peter, hvis kontrakt udløb til sommer, ville få chancen igen, men det gør han altså. Det kostede en lille lønnedgang, men Peter er selvfølgelig ivrig for påny at vise sit værd og accepterede derfor vilkårene. Vi krydser fingre for at skadeshelvedet er forbi for Peter.

Ved verdensmesterskabet lagde Danmark ud med at tabe 2-0 til Tjekkiet. Selvfølgelig havde man jo håbet på en overraskelse, men et lille nederlag til Tjekkiet er vel acceptabelt. Værre var det at Jannik Hansen fik en kamps karantæne for en tackling bagfra, og det betyder altså at han sidder ude i den livsvigtige kamp mod Italien på søndag.

Mikkels assist:

Monday 30 April 2012

Talentmandag, 11

Nicklas Jensens Chicago havde tabt de 2 første kampe hjemme mod San Antonio, så de næste 2 kampe i San Antonio skulle vindes. Nicklas Jensen blev desværre skadet i kamp 2, så Chicago var nødsaget til at klare sig uden ham i de sidste kampe.
Det lykkedes for Chicago at vinde de to kampe på udebane, men i den sidste kamp - i Chicago - måtte holdene ud i dobbelt overtid før San Antonio fik afgjort kampen, og dermed også serien.
Nicklas Jensens sæson er dermed færdig, og skaden - en hjernerystelse - betyder desværre også at Nicklas heller ikke kommer med til VM for Danmark. En meget uheldig udvikling, og vi ønsker naturligvis Nicklas god bedring.
Læs også Jannik Hansens mening om Nicklas' udvikling.

Philadelphia, med Oliver Lauridsen i truppen, kvalificerede sig til anden runde, og selvom det er meget usandsynligt at vi få Oliver at se på banen, så kan det ikke være andet en godt for ham at blive trænet af folk som Derian Hatcher og Ian Laperriere, som er blandt de folk som står for den daglige træning i Philadelphia.

Af gode grunde bliver der lidt stille omkring de danske spillere nu, så den faste Talentmandag holder pause i et stykke tid, men vi holder naturligvis øje med klubskifter, drafts og andre nyheder angående de danske talenter, og vi holder selvfølgelig også øje med landsholdet, som starter deres VM-turnering den 4. maj.

Bødker-assist i ny Phoenix-sejr

Phoenix ligner et hold som gerne vil nå langt i dette års slutspil.Søndag blev det til en relativt sikker sejr over Nashville, og Phoenix er således foran 2-0 før de næste to kampe, som foregår i Nashville. Mikkel Bødker fik en assist på Phoenix' første mål - et flot et af slagsen hvor Mikkel og Keith Yandle smukt fik spillet Antoine Vermette helt fri inde foran Nashvilles mål til en let scoring.
Det var Mikkels sjette point i de 8 slutspilskampe der indtil videre er spillet, så det ligner lidt af et gennembrud for ham.
Næste kamp er onsdag.

Mikkel Bødker og Antoine Vermette fejrer Phoenix' første mål (Foto: Syracuse.com)

Friday 27 April 2012

Bødker scorer i nyt overtidsdrama

Phoenix-spillerne synes åbenbart ikke at 60 minutter er nok til at afgøre en hockeykamp. Fredag aften måtte de for sjette gang ud af deres syv kampe i slutspillet spille ekstra tid for at finde en vinder.
Med to af de mest formstærke målmænd involveret, havde mange, undertegnede inkluderet, regnet med at denne serie ville blive en målfattig affære, men sådan udviklede den første kamp sig ikke.
Phoenix slog først til på en scoring af Radim Vrbata, men efter et kvarters spil udlignede Nashvilles Brandon Yip. I anden periode kom Phoenix foran ved Rostislav Klesla, men Nashvilles Andrei Kostitsyn fik udlignet igen.
Så var det Mikkel Bødkers tur til at bringe Phoenix foran. Ved hjælp af sin hurtighed fik han fat i pucken, og tog den selv op i Nashvilles zone i en 2-mod-1 situation. Han fintede en spilning til sin holdkammerat, og tog selv chancen, og via stolpen gik den ind til Phoenix-føring 3-2. Se Mikkels mål her.
Fem minutter før tid måtte Phoenix dog igen, som i flere kampe i den første serie, indkassere en udligning i slutminutterne, og der skulle altså overtid til for at afgøre kampen.
Det hele endte dog lykkeligt for Phoenix. Efter 14 minutter slog Ray Whitney til, og scorede det afgørende mål, og Phoenix er således foran 1-0

Mikkel Bødker fejrer sit mål (Foto: The Star)

Tuesday 24 April 2012

Assist til Bødker - Phoenix avancerer

Phoenix vandt 4-0 over Chicago i den sjette kamp, og er dermed for første gang (siden holdet flyttede til Phoenix) videre til anden runde. Phoenix' helt store spiller var igen målmand Mike Smith som snuppede samtlige 39 Chicago-skud. Mikkel Bødker fortsatte det gode spil og fik en assist på Phoenix tredje mål.
Phoenix skal i anden runde møde Nashville, som slog Detroit i 4-1.

Monday 23 April 2012

Talentmandag, 10

Nicklas Jensen er med sin nye klub Chicago Wolves i fuld gang med slutspillet i AHL, og han fik i den første slutspilskamp mod San Antonio endnu engang vist at han er en spiller som også kan score på dette niveau. 2 gange nettede han for Chicago, men desværre for ulvene så var det ikke nok. En scoring 14:16 inde i overtiden afgjorde kampen til San Antonios fordel.
Lørdag blev anden kamp spillet, og igen var det San Antonio som med en 4-3-sejr trak det længste strå. Nicklas Jensen fik ikke point.
Interview med Nicklas før slutspillet startede

Efter at Adirondack missede slutspillet er Oliver Lauridsen, sammen med flere af sine klubkammerater, blevet kaldt op til Philadelphias slutspilstrup, hvor han får lov at træne med som et såkaldt "Black Ace" (en term for en spiller som bliver kaldt op som reserve til slutspillet). Der skal nok mere end almindeligt mange skader til før vi får Oliver at se på banen, men det må give noget erfaring at træne med førsteholdet, og det er i hvert fald et tegn på at Philadelphia tror på ham som en mulig førsteholdsspiller i fremtiden.

De yngste løver kunne desværre ikke holde fast i succesen fra sejren over Letland, og lørdag måtte de kapitulere 2-1 til Scwheiz. Danskerne må altså en tur ned i den næstbedste række igen til næste år. Den danske scoring blev sat ind af Oliver Björkstrand kort før tid, i en kamp som blev skæmmet af en afsluttende slåskamp som resulterede i mere end 200(!) strafminutter.
Kristoffer Lauridsen blev dansk topscorer med 8 point (4 mål, 4 assists) skarpt forfulgt af Oliver Björkstrand med 7 (4 mål, 4 assists).

Herning var nede med 3-1 i finaleserien mod Odense, men anført af en stærkt spillende Thomas Spelling fik de vendt lykken, og tog de sidste 3 kampe. Thomas Spelling blev topscorer i slutspillet med 20 point (10 mål, 10 assists), heraf 5  i de sidste 3 kampe. Patrick Björkstrand spillede også et godt slutspil, med 11 point (3 mål og 8 assists).

Highlights fra Chicagos først slutspilskamp. Nicklas Jensens mål er på 1:40 og 2:40.

Vancouver ude

Søndag tabt Vancouver 2-1 til Los Angeles, og er dermed ude af slutspillet. Vancouvers stjernespillere, Sedinerne, Kesler og Luongo, kom aldrig rigtig igang i denne serie, og så var der ikke så meget at gøre med for Vancouver. Jannik Hansen gjorde det udmærket i det defensive, men offensivt kunne han ikke tilføre så meget - et enkelt mål blev det til.
Hvis man skal se lidt positivt på det, så får vi formentlig Jannik at se til VM, og det skal nok hjælpe de danske chancer for et godt resultat. Landsholdets GM, Kim Pedersen, regner med at Jannik spiller med i den sidste testkamp før VM.

Lørdag tabte Phoenix 2-1 til Chicago, men de fører stadigvæk 3-2. For femte gang i træk måtte de to hold ud i overtid for at finde en vinder, så man kan vist roligt sige at de to hold er ganske lige.

Søndag tabte landsholdet 3-2 til Tyskland på straffeslag. Den danske førstekæde med Lars Eller, Frans Nielsen og Nichlas Hardt var banens bedste, men det var altså ikke helt nok til at slå de stærke tyskere. De danske mål blev scoret af Jesper Jensen og Nichlas Hardt.


Friday 20 April 2012

Mikkel Bødker matchvinder igen

For fjerde gang i træk måtte Chicago og Phoenix ud i overtid for at finde en vinder, og nøjagtig som i sidste kamp var det mikkel Bødker som afgjorde kampen. Inden da havde tilskuere og seere været vidne til en tæt og intens affære, som var mål-løs efter de første 2 perioder. I tredje periode kom Phoenix foran 2-0 efter knap 8 minutter, og det lignede en afgjort kamp, men endnu engang viste Chicago-spillerne god moral og fik kæmpet sig tilbage på 2-2.
Kampen måtte altså ud i overtid, og her skulle der blot gå lidt mere end 2 minutter før Mikkel Bødker fik fat i pucken omkring midten af banen, og selv tog den med hele vejen ned til, og ind i, Chicagos mål. Heller ikke denne gang så Corey Crawford alt for godt ud i Chicagos mål, men det skal ikke tage noget fra Mikkels præstation. Flot!

Mikkel Bødkers scoring:


Der var også gode danske præstationer i Znojmo, hvor det danske U18-landshold fik en flot sejr over Letland. Letterne kom ellers foran 3-1 kort inde i tredje periode, men flot fight af de danske drenge tvang kampen ud i overtid, og her kunne Kristoffer Lauridsen med sit tredje mål afgøre det. Kristoffer Lauridsen fik i øvrigt også en assist på Danmarks første mål, sat ind af Bjørn Uldall, så han fik 4 point i alt, og blev naturligvis også valgt til kampens bedste spiller.

Thursday 19 April 2012

Vancouver lever

Daniel Sedin var tilbage i Vancouvers startopstilling efter at have været ude med en hjernerystelse, og det så ud til at det gav Canadierne et boost. Cory Schneider fik genvalg i målet efter den gode præstation i tredje kamp, og endnu engang lukkede han kun et mål ind. I modsætning til sidste kamp fik han dog hjælp af de offensive spillere, som formåede at score 3 gange i den anden ende. Daniel Sedin fik et godt comeback med en assist på kampens sidste mål. Jannik Hansen fik ikke point.
Vancouver fik altså reduceret til 1-3, men skal stadig vinde de næste 3 kampe for at gå videre.

U18-landsholdet skal i aften møde Letland, og i morgen Sczweiz i kampen om at undgå nedrykning. To meget svære kampe, der minimum skal resultere i én sejr, måske mere, afhængigt af resultaterne i de andre kampe.

Wednesday 18 April 2012

Mikkel Bødker matchvinder

For tredje gang i træk måtte Chicago og Phoenix ud i overtid for at finde en vinder, og denne gang var det vores egen Mikkel Bødker som blev dagens helt for Phoenix.
Chicago kom først på tavlen ved Andrew Brunette, kort før afslutningen af første periode. Der blev ikke scoret mere før tredje periode, men så gik det til gengæld også stærkt. 12 minutter før tid kunne Mikkel Bødker sende pucken til en helt fri Rostislav Klesla som hamrede den i mål bag en sagesløs Corey Crawford i Chicagos mål. 30 sekunder senere kom Chicago igen foran, denne gang ved Michael Frolik, men yderligere et halvt minut efter brage Ray Whitney igen balance i regnskabet.
Den stilling holdt kampen ud, og så skulle der igen overtid til. 13 minutter inde i overtiden fik Mikkel Bødker pucken, og fra en meget spids vinkel sendte han et tilsyneladende harmløst skud på mål, men på en eller anden måde gik den ind, og så kunne Phoenix fejre at de nu er foran 2-1.
Mikkel Bødker blev med en assist og et mål kåret til kampens bedste spiller.

Mikkel Bødker fejre sin scoring (Foto: USA Today)

Monday 16 April 2012

Talentmandag, 9

Adirondack havde før weekendens kampe stadig håb om at nå slutspillet, men fredagens kamp, et 4-2 nederlag til Springfield, kombineret med resultaterne i de andre kampe gjorde at chancerne forsvandt inden den ordinære sæsons 2 sidste kampe. Sæsonen blev dog sluttet af nogenlunde med en sejr, 3-2 over Worcester, og et nederlag, 4-2 til Norfolk.

Nicklas Jensens Chicago er allerede kvalificeret til AHL's slutspil, så det er blot et spørgsmål om at få den bedst mulige seedning. Tirsdag blev det til  et 5-2-nederlag til Texas, men fra dansk side kan vi glæde os over at Nicklas Jensen scorede sit første mål for holdet. Fredag blev det så til en sejr på 7-5 over Grand Rapids. Denne gang kom Nicklas ikke på tavlen, og det gjorde han heller ikke i lørdagens 2-1-nederlag mod Milwaukee. Søndag fik han dog vist noget af sit store potentiale da han scorede sit første professionelle hattrick mod Peoria. Der er hård kamp om pladserne i Chicago, og forhåbentlig kan søndagens præstation af Nicklas medvirke til at han også spiller med i slutspillet.
Chicago start slutspillet på torsdag mod San Antonio.

De unge løver ved U18-VM har som ventet fået ørerne i maskinen mod de store nationer. Åbningskampen mod Canada blev tabt 6-1 i en ganske ensidig affære. Oliver Björkstrand udlignede til 1-1 efter 12 minutter, mens Danmark stadigvæk var med i kampen, men derefter stod der Canada på det hele. Fredag fik holdet lidt gang i offensiven, og scorede 4 gange mod Tjekkiet, men da tjekkerne scorede 8 gange var der heller ikke her tvivl om de endelige udfald af kampen. Oliver Björkstrand (2), Kristoffer Lauridsen og Marco Illemann stod for de danske scoringer.
Søndag var en af turneringes hidtil stærkest hold, USA, modstanderen, og her var et 4-0-nederlag et hæderligt resultat. Danskerne havde endda flere gode scoringsmuligheder, men den sidste skarphed manglede. Mandag var sidste kamp i den indledende gruppe og igen blev det til et klart nederlag, 5-1 til Finland. Mathias Asperup stod for den danske scoring. Nu venter nedrykningsspillet, hvor drengene skal forsøge at blive i A-gruppen.
Se masser af billeder fra U18-VM her.

I den hjemlige liga er Odense foran 3-1 mod Herning, og ligner efterhånden en dansk mester. Thomas Spelling og Patrick Björkstrand har været blandt de få lyspunkter for Herning, med 5 og 4 point hver.

Vancouver bagud 3-0

Vancouver er, lidt overraskende, i store problemer mod Los Angeles. Søndag vandt Los Angeles for tredje gang i træk, og mangler nu blot en sejr for at slå topseedede Vancouver ud af slutspillet. Los Angeles målmand Jonathan Quick var kampes i særklasse bedste spiller, og stoppede alle 41 forsøg han fik imod sig. Vancouvermålmand Cory Schneider var næsten lige så god, men tillod et enkelt mål på de 20 skud han fik imod sig. Vancouver skal altså vinde de næste 4 kampe for at gå videre til næste runde.

Saturday 14 April 2012

Phoenix taber kamp 2

Anden kamp i serien mellem Phoenix og Chicago blev nærmest en tro kopi af den første, hvis man altså lige ser bort fra det endelige resultat. Chicago dominerede igen skudstatistikken, men fremragende spil af Phoenix-målmand Mike Smith gjorde at Phoenix ligesom i den først kamp kunne starte tredje periode foran med et mål. Ligesom i den først kamp lykkedes det for Chicago at udligne ved Patrick Sharp i de allersidste sekunder. Denne gang lykkedes det dog ikke for Phoenix at komme igen, og efter 10 minutters spil i første overtidsperiode afgjorde Bryan Bickell kampen til Chicagos fordel.
Mikkel Bødker kom heller ikke på tavlen i denne kamp.
Vancouver tabte for anden gang i træk med 4-2 til Los Angeles og er nu i store problemer. Denne gang var problemet for Vancouver spillet i overtal, hvor de 2 gange tillod Los Angeles at score, første gang  9 sekunder før afslutningen af første periode.
Jannik Hansen fik tid på førstekæden i et forsøg på at få tingene til at køre lidt bedre end i første kamp, og 26 sekunder senere kvitterede han for tiltroen ved at dirigere et skud fra Henrik Sedin forbi Jonathan Quick i Los Angeles mål. 5 minutter senere fik Los Angeles igen lov til at score i undertal, og det skulle vise sig at være afgørende. Los Angeles scorede 2 gange mere i tredje periode, og så hjalp det ikke meget at Samuel Påhlsson kunne reducere til slutresultatet kort før tid.
Efter 2 kampe i Vancouver er stillingen nu 2-0 til Los Angeles, og da de næste 2 kampe bliver spillet i Los Angeles ser det unægteligt svært ud for Canucks.

Landsholdet tabte for anden gang i træk til Letland, denne gang med 4-1. Kim Lykkeskov stod for den enlige danske scoring.

Friday 13 April 2012

Phoenix tager først stik

Mikkel Bødker og Phoenix fik den bedst tænkelige start på slutspillet med en 3-2 sejr i overtid over Chicago. Hvis det passer at en målmand i topform kan vinde mesterskabet, så må Phoenix være en af topfavoritterne, for Mike Smith var endnu engang banens bedste, og snuppede 43 af de 45 skud han fik mod sig.
Det så længe ud som om det gode spil af Mike Smith kunne sikre Phoenix en smal 2-1-sejr, men blot 14 sekunder før slutsignalet fik Chicago udlignet ved Brent Seabrook. Phoenix fik dog samling på tropperne, og knap 10 minutter inde i overtiden kom forløsningen med en scoring af Martin Hanzal.
Heller ikke i denne kamp var der danske point, men Mikkel Bødker var med på banen ved det afgørende mål.

Så skulle det også være helt sikkert at vi får glæde af Philip Larsen på landsholdet til VM. Der har vist aldrig været den store tvivl om det, men nu er alle formaliteterne også i orden.

Mikkel Bødker (nederst til højre) og Martin Hanzal jubler over det afgørende mål (Foto: The Hockey News)
 

Thursday 12 April 2012

Jannik Hansen taber første kamp

Første kamp mellem Vancouver og Los Angeles endte med en fortjent sejr på 4-2 til Los Angeles. Los Angeles kom bedst fra start, og kun et par gode redninger af Roberto Luongo i de første minutter holdt stillingen på 0-0. Efter 4 minutter var det dog Vancouver som kom foran 1-0 ved Alexandre Burrows, men efter 13 minutter fik Los Angeles udlignet i en 5-mod-3 situation. Jannik Hansen havde et forsøg på stolpen, men det var det tætteste han kom på point i denne kamp.
Et af Vancouvers helt store problemer var en mængde udvisninger, som gjorde at Los angeles 8 gange fik chancen med en mand i overtal, og 16 minutter inde i anden periode var det netop i sådan en situation at Los Angeles kom foran ved Willie Mitchell. Det lykkedes for Vancouver at udligne kort før afslutningen af perioden, men 3 minutter før tid kunne Los Angeles' Dustin Penner afgøre kampen på et lidt tilfældigt, omend ikke helt ufortjent, mål. Dustin Brown afsluttede kampen med en scoring i tomt mål.

Vi skal også lige runde landsholdet, som ikke helt kunne følge op på sidste uges flotte sejre over Slovakiet. Onsdag blev det til et smalt 2-1-nederlag til Letland, men dog en fornuftig indsats fra de danske løver.
Alle de 3 danskere som ikke kvalificerede sig til NHL-slutspillet skulle dog være klar til VM, så det tegner godt for de danske chancer.

Jannik Hansen kæmper om pucken med Los Angeles' Slava Voynov (Foto: Vancouver Canucks)
 

Monday 9 April 2012

Talentmandag, 8

Adirondack kæmper hårdt for at nå med i slutspillet i AHL, og fredagens og lørdagens kamp gav et godt boost til forhåbningerne. Albany blev besejret to gange, fredag 3-2, og lørdag 5-3. Oliver Lauridsen fik ikke point, og desværre blev han også skadet i lørdagens kamp da han blokerede et skud. Det vides endnu ikke hvor slem skaden er, men det er formentlig ikke noget alvorligt.
Søndag måtte Adirondack altså spille uden Oliver, og på trods af et solidt spilovertag (skudstatistikken sagde 48-28 tíl Adirondack) så var det gæsterne fra Rochester som vandt 4-2.
Efter weekendens kampe ligger Adirondack på en tiendeplads i Eastern Conference, men de er kun et point efter Manchester og Portland, som ligger lige foran, så med 3 kampe tilbage er der stadig masser at spille for.

Skulle det mislykkes for Adirondack at kvalificere sig til slutspillet, så får vi formentlig alligevel dansk repræsentation, for efter Oshawas exit fra OHL-slutspillet har Nicklas Jensen fået chancen hos Chicago Wolves, som for øjeblikket på en tredjeplads i Western Conference, og har sikret sig en slutspilsplads.
Nicklas debuterede i fredagens udekamp mod Houston, en kamp som endte 4-2 til Chicago, dog uden at få point.
Også lørdag blev det til en sikker Chicagosejr, 3-0 over Oklahoma, igen uden at Nicklas kom på tavlen.

Frederik Andersens sæson i Sverige er slut, men det betyder jo så at vi får glæde af ham på landsholdet. Han var en af de bærende kræfter i sidste uges 2 sejre over Slovakiet, og det skal blive spændende at se om han (og resten af holdet) kan holde niveauet i denne uges 2 kampe mod Letland.

Til sidst skal vi lige have med at det danske U18-landsholdet mandag møder mægtige Rusland i en træningskamp op til VM. VM starter 12. april, og allerede i først runde venter favoritterne fra Canada. Vi følger naturligvis de unge løvers færd her på siden.

Sunday 8 April 2012

4 danske point og en titel

Sidste spillerunde i NHL's ordinære sæson bød på samtlige hold, og det blev en succesrig dag for de danske spillere.

Jannik Hansen og holdkammeraterne fra Vancouver kunne glæde sig over at de for andet år i træk kunne hjemtage Presidents Trophy som bedste hold i NHL, og de har altså ligesom sidste år hjemmebanefordel hele vejen igennem slutspillet. Titlen blev sikret med en 3-0-sejr over Edmonton, samtidig med at New York Rangers tabte deres sidste kamp. Jannik Hansen fik en assist på Samual Påhlssons mål til 2-0.

Mikkel Bødker scorede sit 11. sæsonmål, da Phoenix besejrede Minnesota 4-1 og sikrede førstepladsen i Pacific Division. Mikkel scorede til 1-0 efter 5 minutters spil.

Vancouver og Phoenix blev altså de eneste to danskerhold i slutspillet, og skal møde henholdsvis Los Angeles og Chicago i første runde.

Frans Nielsen scorede sit rekordsættende 47. point i Islanders kamp mod Columbus, men det forhindrede ikke Columbus i at få en storsejr på 7-3. En flot afslutning på sæsonen af Frans Nielsen, som scorede 14 point i de sidste 13 kampe.

Philip Larsen lukkede også sæsonen på en pæn måde da han scorede Dallas' sidste mål i 3-2-nederlaget til St. Louis.

Lars Eller var eneste dansker som ikke kom på tavlen, men han kunne til gengæld glæde sig over en sikker Montreal-sejr på 4-1 over Toronto.

Mikkel Bødker (yderst til højre) fejrer sin scoring med holdkammeraterne (Foto: Yahoo Sports)

Saturday 7 April 2012

Mål og assist af Bødker

Phoenix fik en vigtig sejr i lørdagens enlige NHL-kamp, da de besejrede stærke St. Louis 4-1, og det var med Mikkel Bødker i centrum. Først fik han en assist på Shane Doans mål til 3-1, og midtvejs i tredje periode fik han pucken på kanten af egen zone, tog den selv med hele vejen ned ad banen og satte den ind med et velplaceret vristskud. Det var Mikkels 10. mål i sæsonen.
Sejren betyder at Phoenix genindtager førstepladsen i Pacific Division, og dermed også tredjepladsen i Western Conference. Den endelige stilling bliver afgjort lørdag, hvor samtlige hold spiller.

Mikkel Bødker fejrer sin scoring sammen med holdkammeraterne (Foto: LA Times)













Seedning Kampe HoldPoint
381Phoenix95
781Los Angeles94
881San Jose94
981Dallas89
1081Calgary88

Friday 6 April 2012

Frans Nielsen sætter rekord

Frans Nielsen fik to assists da Islanders torsdag besejrede Winnipeg 5-4, og nåede dermed op på 46 point i denne sæson, hvilket er ny personlig (og dansk) rekord. Derudover var kampen naturligvis helt uden betydning, da begge hold forlængst er ude af kampen om slutspilspladserne.

Det samme kan efter torsdagens kampe siges om Dallas, som med et 2-0-nederlag tabte sin fjerde kamp i træk. Den dårlige stime betyder at Dallas nu har 4 point op til Phoenix på ottendepladsen, og med kun en kamp tilbage er der altså ikke mere at spille for for Philip Larsen og hold kammeraterne.

Det er der derimod for Jannik Hansen og Vancouver, som er i hård kamp om, for andet år i træk, at slutte som bedste hold i ligaen. Efter 7 sejre i træk måtte Vancouver dog indkassere et nederlag på 3-2 til Calgary, og de ligger nu side om side med Rangers og 2 point foran St. Louis, som har spillet en kamp færre. Jannik Hansen reducerede 3 minutter før tid til 3-2 med sit 16. sæsonmål.

Montreal vandt onsdag 5-2 over Tampa Bay, og torsdag blev det til et 2-1-nederlag på straffeslag til Carolina. Lars Eller brændte sit forsøg på straffe, men gjorde sig ellers ikke særligt bemærket.

Seedning Kampe HoldPoint
381Los Angeles94
781San Jose94
880Phoenix93
981Dallas89
1081Calgary88

Wednesday 4 April 2012

Phoenix vinder, Dallas taber

Phoenix har ikke spillet fantastisk i de seneste kampe, men det har målmand Mike Smith. Tirsdag holdt han buret rent for tredje kamp i træk, selvom han ikke fik meget hjælp fra sine holdkammerater - hele 54 skud på mål måtte han tage sig af, hvilket er ny NHL-rekord. En yderst vigtig sejr for Phoenix, som dermed holder fast på syvendepladsen.

Dallas kunne derimod ikke matche Phoenix' præstation og tabte for anden gang i træk til San Jose. Dallas var ellers foran 2-1 godt halvvejs i kampen, men 4 ubesvarede San Jose-mål i sidste halvdel af kampen blev afgørende. Philip Larsen fik en assist på Dallas' andet mål, men det er nok en ringe trøst, for Dallas ligger nu på den utaknemmelige niendeplads, og med blot 2 kampe tilbage og 3 point op til netop San Jose på ottendepladsen ser det ud som om at Dallas lige nøjagtig misser slutspillet.

Det gør Vancouver derimod, og med en 5-4-sejr på straffeslag over Anaheim fik holdet sin syvende gevinst i træk. Det gør Vancouver til NHL's mest formstærke hold netop nu, og de ligner et seriøst bud på at gentage sidste års finaleplads (og måske forbedre den). Jannik Hansen gjorde det igen godt for Vancouver og fik en enkelt assist.

Islanders tabte 3-1 til New Jersey. Frans Nielsen fik ikke point.

Seedning Kampe HoldPoint
380Los Angeles93
780Phoenix93
880San Jose92
980Dallas89
1080Colorado88

Monday 2 April 2012

Talentmandag, 7

Efter at Niagara totalt dominerede de første 2 kampe i CHL's ottendedelsfinale mod Nicklas Jensens Oshawa, fik Oshawa reduceret i den tredje kamp, og i onsdagens fjerde kamp lykkedes det oven i købet at udligne. Niagara dominerede, som i de foregående tre kampe, skudstatistikken (47-23), men Oshawas målmand Daniel Altshuller spillede en stor kamp, og kombineret med stor effektivitet i den anden ende betød det en 5-3-sejr til Oshawa. Nicklas Jensen var en af Oshawas bedste, og blev noteret for 3 assists.
I lørdagens kamp var skudstatistikken endnu mere ensidig (59-25), og denne gang fik Niagara udbytte af anstrengelserne, da kampen endte 5-3 til Niagara. Nicklas Jensen var igen en af Oshawas bedste, og scorede et af Oshawas mål.
Søndag gik den så ikke længere, og selvom Oshawa faktisk spillede en udmærket kamp (skudstatistikken var blot 32-28 i Niagaras favør), så endte det med en ganske sikker sejr på 4-1 til Niagara.
Nicklas Jensens sæson er dermed slut.Han endte med 58 point (25 mål og 33 assists) i den ordinære sæson, og 5 point (1 mål og 4 assists) i slutspillet.

Onsdag og fredag mødtes Oliver Lauridsens Adirondack og en af de direkte rivaler om slutspilspladserne, Syracuse, i to meget vigtige kampe. Første kamp endte desværre med et nederlag på straffeslag til Adirondack, efter 1-1 i den ordinære spilletid.
I fredagens kamp var Syracuse foran 3-1 før sidste periode, men med god fight fik Adirondack udlignet, og i overtidsperioden også afgjort kampen til deres fordel.
Lørdag blev det desværre til et 3-0-nederlag til Connecticut, et resultat som betyder at Adirondack nu er 3 point fra en slutspilsplads, og med blot 6 kampe tilbage ser det unægteligt svært ud.

Finaleserien i den hjemlige liga begynder den 7. april.
Herning må i øvrigt undvære Oliver Björkstrand i finaleserien, da han skal med til U18-VM, som starter 12. april (og som vi naturligvis holder øje med her på siden).

Nicklas Jensen kaster sig forgæves efter pucken i den fjerde kamp (Foto: MSN Canada)

Islanders taber til Ottawa

Eneste danskerkamp søndag involverede Islanders og Frans Nielsen, som kom lidt ned på jorden igen efter den seneste tids gode resultater, da det søndag blev til et nederlag på 5-1 til Ottawa. Islanders kom godt nok foran 1-0 efter knap 8 minutter, men resten af kampen stod der Ottawa på, og det endte med en ganske overbevisende sejr.

Sunday 1 April 2012

Assist til Frans Nielsen og Mikkel Bødker

Frans Nielsen matchede med en assist i lørdagens kamp mod Boston sin rekord for point i en sæson. Boston kom foran efter 18 minutter, men blot 30 sekunder senere udlignede Kyle Okposo med assist af Frans Nielsen. Også anden periode endte 1-1, men i tredje periode gik det helt galt for Islanders, og kampen endte 6-3 til Boston.
Frans har nu 44 point, og med 4 kampe tilbage er der gode muligheder for at sætte ny personlig (og dansk) rekord for point i en sæson. Han har i øvrigt også fået point i de sidste 5 kampe i træk, hvilket er personlig rekord.

Mikkel Bødker fik også en assist i Phoenix' 4-0-sejr over Anaheim. 6 minutter inde i kampen kunne Mikkel sende en perfekt spilning frem til Oliver Ekman-Larsson, som, alene med anaheimmålmand Jeff Deslauriers, let kunne gøre det til 1-0. En vigtig sejr for Phoenix.

Dallas tabte derimod til en af de direkte rivaler, San Jose. San Joses målmand Antti Niemi stoppede alle Dallas' forsøg på mål, og så endte det med en sikker 3-0-sejr.
Det betyder at San Jose overhalede Dallas, og netop nu ligger Dallas på den utaknemmelige niendeplads (se tabel til sidst i indlægget).

Vancouver overtog med en sejr over Calgary førstepladsen i Western Conference. 3-2-sejren blev sikret på en scoring knap 4 minutter inde i overtiden. Jannik Hansen kom ikke på tavlen.

Det gjorde Lars Eller heller ikke for Montreal, som tabte 3-2 på straffeslag til Washington.

Seedning Kampe HoldPoint
3789Los Angeles91
779Phoenix91
879San Jose90
979Dallas89
1080Colorado88

Saturday 31 March 2012

Jannik Hansen slår Philip Larsen

Fredagens mest spændende kamp, set med danske øjne, stod mellem Vancouver og Dallas. Vancouver forsøger at indhente St. Louis på førstepladsen i Western Conference, mens Dallas er i hård kamp om slutspilspladserne, så der var meget på spil. Vancouver kom bedst fra start, da Jannik Hansen viste sine fighterevner og fik sendt pucken videre til Chris Higgins, som kunne sende den i mål. Dallasmålmand Kari Lehtonen så ikke helt heldig ud i den situation. Dallas fik udlignet kort inde i anden periode, men resten af kampen stod der Vancouver på. Fire scoringer blev det til inden Dallas kort før tid kunne reducere til slutresultatet 5-2. Philip Larsen fik en assist på Dallas' sidste mål.
Det betyder at Vancouver nu er et point efter St. Louis, og med 5 sejre i træk ser det ud til at de har fundet formen på det rigtige tidspunkt. Dallas røg fra tredjepladsen ned til syvendepladsen (se tabel til sidst i indlægget).

Aftenens anden danskerkamp var Rangers-Montreal, og forskellen mellem et af NHL's bedste hold og et af NHL's dårligste var tydelig. Rangers vandt ganske ubesværet 4-1. Lars Eller fik ikke point.

Seedning Kampe Hold Point
3 78 Los Angeles 90
7 78 Dallas 89
8 78 Phoenix 88
9 78 San Jose 88
10 80 Colorado 88

Friday 30 March 2012

Nielsen-assist i sejr, vigtig sejr til Phoenix.

For anden kamp i træk mødtes Islanders og Penguins, denne gang i New York, og ligesom i tirsdagens kamp endte det med en 5-3 sejr til Islanders. Islanders startede igen bedst, og efter 2 perioder førte de 3-1. Kort inde i tredje periode fik Frans Nielsen en assist på Kyle Okposos mål til 4-1, og så lignede det en kamp der var afgjort. Lidt spændende blev det alligevel da det lykkedes for Pittsburgh at reducere til 4-3, men nærmere kom de ikke, og med 5 sekunder tilbage kunne Josh Bailey lukke kampen med en scoring i tomt mål. Josh Bailey var i øvrigt kampens helt store spiller med 5 point.
Det blev altså til 2 flotte sejre over et af de absolutte tophold i ligaen, og selvom det er for lidt og for sent i denne sæson, så kan vi jo håbe på at det er et tegn på bedre tider i næste sæson.

I den ultratætte Pacific Division fik Phoenix 2 vigtige point, da San Jose blev besejret 2-0. Det betød at Phoenix hoppede fra niendepladsen op på syvendepladsen i Western Conference.

For at gøre det lidt nemmere at holde styr på den tætte kamp om slutspilspladserne i Western Conference vil vi her i den sidste ugestid af den ordinære sæson inkludere en tabel med de hold som ligger lige omkring grænsen.

Seedning Hold Point
3 Dallas 89
7 Phoenix 89
8 Los Angeles 88
9 San Jose 88
10 Colorado 86

Thursday 29 March 2012

Dallas genvinder førsteplads

Dallas indtager igen førstepladsen i Pacific division efter at de onsdag besejrede Edmonton, samtidig med at to af de nærmeste rivaler, Colorado og San Jose, begge tabte. Det var en god indsats af Dallas, som scorede en enkelt gang i hver periode, mens Edmonton kun fik lov at reducere til 3-1 midtvejs i sidste periode. Philip Larsen fik ikke point, men spillede en solid kamp, og endte på +2.

Vancouver fortsætter med at hjælpe Dallas og Phoenix i kampen om slutspilspladserne, da det for anden kamp i træk blev til en 1-0-sejr, denne gang over Colorado. Vancouvermålmand Cory Schneider var kampens store spiller med 43 redninger.

Jannik Hansen i kamp om pucken (Foto: Canucks hjemmeside)

Wednesday 28 March 2012

Storkamp af Frans Nielsen

Frans Nielsen var kampens helt store spiller da det for første gang i fire år lykkedes for Islanders at besejre Pittsburgh på udebane. Efter tre minutter fik Frans en rebound og kunne let sende pucken i et blankt mål, og kort før første periodes udløb fik han også en assist på Michael Grabners mål til 2-0. Kort inde i anden periode fik Pittsburgh med to hurtige mål udlignet, og så lignede det endnu et nederlag til Islanders.
Kyle Okposo ville det dog anderledes, og efter 12 minutter i perioden bragte han Islanders foran 3-2. Tre minutter senere blev det 4-2 ved David Ullstrom, og yderligere tre minutter senere fik Frans Nielsen en friløber på en flot spilning af Josh Bailey, og den store chance blev sikkert sat ind.
I tredje periode satte Pittsburgh alt ind på at komme tilbage, men reservemålmand Al Montoya, som erstattede en skadet Evgeni Nabokov efter anden periode, stoppede 21 af de 22 skud han fik imod sig, og så endte det med in flot 5-3-sejr til Islanders.
Frans Nielsen blev valgt til kampens første stjerne.
Det var Islanders 4 sejr i de sidste fem kampe, og Frans Nielsen har i den periode scoret hele 8 point, og er nu oppe på 42 point, blot to mindre end sidste sæsons personlige (og danske) rekord.

Se Frans' scoringer til 1-0 og 5-2

Aftenens anden danskerkamp, Montreal-Florida, endte 3-2 til Florida efter straffeslag. Lars Eller fik ikke point.

Frans Nielsen fejrer sin første scoring (Foto: New York Times)

Tuesday 27 March 2012

Mål af Philip Larsen, stor kamp af Luongo i Vancouversejr

Vancouver fortsætter med at hjælpe Dallas og Phoenix i kampen om slutspilspladserne. Lørdag var det Colorado som blev slået, og mandag var det en anden af de direkte rivaler, Los Angeles, som måtte tage tomhændet hjem fra Vancouver. Roberto Luongo var kampens store spiller - han snuppede alle Los Angeles' 38(!) forsøg på mål, og så gjorde det ikke så meget at Vancouver kun scorede en enkelt gang.
Sejren betyder at Vancouver holder sig 2 point bag St. Louis i kampen om førstepladsen i Western Conference.

Dallas tabte 5-4 til Calgary, men fra dansk side kan vi da glæde os over at Philip Larsen scorede sit andet måli NHL. Han reducerede til 5-4 kort inde i tredje periode, men flere mål blev det altså, desværre for Dallas, ikke til. Se Philips mål her.

San Jose vandt mandagens kamp mod Colorado, og overhalede dermed både Dallas og Phoenix, som nu ligger på henholdsvis syvende- og ottendepladsen i Western Conference.

Jannik Hansen er nede efter et sammenstød med Los Angeles' Matt Greene (Photo: Canucks)

Monday 26 March 2012

Talentmandag, 6

Sæsonen er desværre slut for Frederik Andersen efter at Brynäs vand kvartfinalen over Frölunda med 4-2. Frölunda fik ellers, med en pragtpræstation af Frederik Andersen, reduceret til 3-2 i matchens femte kamp. Frederik var kampens helt store spiller for Frölunda, da han snuppede 36 ud af 37 mulige forsøg, og så var de 2 mål som blev scoret i den anden ende nok.
Matchens sjette kamp endte ligesom den tredje kamp 3-3, og igen var det Brynäs som trak det længste strå i overtiden, og afgjorde matchen.
Det skal også lige nævnes at Morten Madsen og MODO også røg ud i kvartfinalerne. Morten sluttede sæsonen med 11 mål og 5 assists.

Nicklas Jensen og Oshawa møder topseedede Niagara IceDogs, og det ser ud til at være en lidt for stor mundfuld. Første kamp endte 8-2 til Niagara - Nicklas jensen fik ikke point - mens anden kamp var næsten lige så ensidig, med slutresultatet 6-1 til Niagara. Fra dansk side kan vi dog glæde os over at Nicklas Jensen fik en assist på Oshawas enlige mål. I tredje kamp fik Oshawa dog vendt skuden, og på trods af at skudstatistikken sagde 50-34 i Niagaras favør, endte det med en sejr på 6-4 til Oshawa.

Forrige uge tabte Oliver Lauridsen og Adirondack Phantoms alle tre kampe de spillede, men risikoen for ikke at komme med i slutspillet må have vækket Adirondackspillerne, for i denne weekend var det et totalt forandret hold. Fredag blev det til en 1-0-sejr over Wilkes-Barre/Scranton, og lørdag blev Springfield slået med 3-1. Oliver Lauridsen fik en assist på Adirondacks første mål. Søndag kunne en god weekend så krones med en 5-4-sejr over Binghamton, og igen havde Oliver næstsidste berøring på et af Adirondacks mål.
De gode resultater betyder at Adirondack nu blot er 2 point fra ottendepladsen, som giver adgang til slutspillet. Der er dog hele seks hold som har 4 point eller færre op til ottendepladsen, så der bliver ualmindelig hård kamp om det i de sidste 3 uger af sæsonen.

I den hjemlige liga vandt Herning, med Thomas Spelling og brødrene Björkstrand, semifinalen, og skal nu møde Odense i finalen. Tirsdag fik SønderjyskE reduceret til 2-1 i kampe med en 2-0-sejr men både i torsdagens og lørdagens kamp var det Herning som snuppede sejren, begge gange med slutcifrene 2-1. Thomas Spelling og Patrick Björkstrand fik begge en assist i lørdagens kamp.

Til slut skal vi også lige have med at truppen til U18 VM netop er blevet udtaget. Vi følger naturligvis de yngste løver når VM går i gang.

Frans Nielsen med ny straffescoring

Islanders slog Florida på straffeslag og endnu engang var det Frans Nielsen som var helten for Islanders. Den ordinære spilletid endte 2-2, og da kampen skulle afgøres på straffeslag var Frans den eneste som formåede at sætte pucken i mål. Se Frans' scoring her. Frans fik også en assist på målet som udlignede til 2-2, så en helt igennem god aften for ham.
Islanders har stadig en matematisk chance for at nå slutspillet, men ikke en realistisk chance.

Det har Phoenix til gengæld, men med et 4-0-nederlag til St. Louis blev 2 vigtige point tabt, og selvom de ligger på en syvendeplads netop nu, så har de spillet to kampe mere end både Los Angelese og San Jose, som begge blot har et point færre. Mikkel Bødker fik i sagens natur ikke point.

Frans Nielsen sætter den afgørende straffescoring (Foto: NY Islanders)

Sunday 25 March 2012

4 danske point

Samtlige danskere var i kamp lørdag, og det var med stor personlig succes, omend ikke alle kampene var succesfulde resultatmæssigt.

Aftenens bedste indsats kom fra Frans Nielsen, som i Islander's kamp mod Tampa Bay blev noteret for både en scoring og en assist. Tampa Bay kom foran 2-0, men så sørgede Frans Nielsen med en baghåndsscoring og en assist for at Islanders kunne udligne, og kort inde i tredje periode blev det også 3-2 til Islanders ved Matt Moulson. Endnu engang kunne Islanders dog ikke holde fast, og Tampa Bay formåede med 2 scoringer at vende det truende nederlag til en sejr.

Vancouver vandt sin anden kamp i træk da det blev til en 3-2-sejr over divisionsrivalerne fra Colorado. Tredjekæden med Jannik Hansen, Samuel Påhlsson og Chris Higgins var redningsmænd for Vancouver denne aften, da Chris Higgins først sørgede for udlinginen til 2-2, og i overtiden var det også Higgins som kunne afgøre kampen på flot forarbejde af Jannik Hansen. Vancouver har nu sikret sig førstepladsen i Northwest Division, og altså minimum en seedning som nummer 3 i Western Conference. Der er dog kun 2 point op til St. Louis, som i øjeblikket ligger til at blive topseedet.

Både Phoenix og Dallas kan sende en varm hilsen til Vancouver for de ligger begge og slås med netop Colorado om slutspilspladserne i Western Conference. Dallas fik med en 4-1 sejr over Calgary kæmpet sig tilbage på førstepladsen i Pacific Division med 87 point, nøjagtig det samme som Phoenix, som dog har spillet en kamp mere. Phoenix måtte nøjes med et enkelt point lørdag, da det blev til et 4-3-nederlag på straffeslag til San Jose. Mikkel Bødker brændte sit straffeforsøg.

Dagens sidste danskerkamp stod mellem Montreal og Philadelphia. Det endte med en sikker sejr på 4-1 til Philadelphia. Fra dansk side kan vi dog glæde os over en assist til Lars Eller på Montreals enlige scoring. En flot frispilning fra Lars gav Tomas Plekanec frit løb med mål, og den store chance blev ikke misbrugt.

Saturday 24 March 2012

Scoring af Lars Eller

Fredagens eneste danskerkamp var Ottawa-Montreal, som endte med en sikker 5-1-sejr til Montreal. Lars Eller scorede sit 16. sæsonmål, da han fra en spids vinkel satte kampens sidste mål ind. Lars' præstation blev dog overskygget af Montreals Erik Cole som blot skulle bruge 5:41 minutter af kampen til at score et ægte hattrick. Den chockstart kom Ottawa sig aldrig over, og det endte altså med en sikker sejr til Montreal.
Resultatet har ingen betydning for Montreal, men Ottawa har nu tabt 3 kampe i træk, og har nu kun 2 point ned til niendepladsen i Eastern Conference.

Friday 23 March 2012

Jannik Hansen slår Philip Larsen

Med under 10 kampe tilbage er kampen om slutspilspladserne virkelig spidset til, og torsdag mødtes Vancouver og Dallas i en yderst vigtig kamp. Vancouver, uden en skadet Daniel Sedin, kom bedst fra start, og efter knap fem minutter kunne Mason Raymond bringe dem foran 1-0. I starten af tredje periode blev det også 2-0 ved Kevin Bieksa, inden Vernon Fiddler reducerede for Dallas. Flere scoringer blev det dog ikke til, så Vancouver fik de 2 vigtige point. Den ellers fredsommelige Jannik Hansen var involveret i en slåskamp midt i tredje periode, havde et par skud på mål, og udførte ellers sine defensive pligter som forventet, mens Philip Larsen også spillede solidt for Dallas.
De to point betyder at Vancouver blot er 4 point efter St. Louis, som indtager førstepladsen i Western Conference, mens Dallas røg fra tredjepladsen helt ned til ottendepladsen.

Et af de hold som profiterede af Dallas' nederlag var Mikkel Bødkers Phoenix, som med en utrolig vigtig sejr over Colorado overhalede både Colorado og Dallas, og nu indtager syvendepladsen i Western Conference. Phoenix' målmand Mike Smith var kampens helt store spiller med 39 redninger på 41 skud, mens Mikkel Bødker ikke gjorde det store væsen af sig.

Philip Larsen forsøger at holde Vancouvers Ryan Kesler fra fadet (Foto: Blackout Dallas)

Thursday 22 March 2012

Jannik hansen scorer i nederlag

Onsdagens kamp mod Chicago startede godt for Vancouver, som kom foran efter blot 27 sekunder på en scoring af Jannik Hansen. En god frispilning gav Jannik næsten frit løb mod mål og med et hårdt vristskud blev Corey Crawford udplaceret.Det skulle dog vise sig at blive Vancouvers eneste scoring i kampen, og da Chicago fik udlignet kort inde i anden periode endte det med 1-1 i den ordinære spilletid.
Knap 3 minutter inde i overtiden blev Andrew Shaw matchvinder for Chicago, og Vanouver måtte således nøjes med det ene point. Jannik Hansen blev udnævnt til kampens anden stjerne.

Montreal var på besøg i Buffalo, og det endte med en sikker sejr på 3-0 til hjemmeholdet. Lars Eller fik i sagens natur ikke point.

Wednesday 21 March 2012

Philip Larsen vinder danskerkamp

Mandag mødtes Dallas og Phoenix i en uhyre vigtig kamp. De to hold havde før kampen lige mange point, og ligger og kæmper om den ottendeplads, som giver adgang til slutspillet.
Dallas startede bedst, og kom foran efter 2 minutter, men blot 3 minutter senere fik Phoenix udlignet. I anden periode scorede Dallas' Michael Ryder 2 gange, og Dallas var således foran 3-1 inden tredje periode. Her lavede Phoenix dog et flot comeback, og fik tvunget kampen ud i overtid og straffeslag. Dallas' Mike Ribeiro var den eneste spiller som formåede at score i straffekonkurrencen (Mikkel Bødker brændte sit forsøg), så Dallas kunne sætte 2 point ind på kontoen, mens Phoenix måtte nøjes med et enkelt.
Resultatet betyder at Dallas lige netop holder fast i førstepladsen i Pacific Division, mens Phoenix blev overhalet af Los Angeles, og nu ligger på en niendeplads i Western Conference.

Islanders har ikke andet end æren at spille om, men det betyder jo ikke at man ikke momentvis kan spille god hockey. I mandagens kamp mod Toronto var det for en gangs skyld Islanders' tur til at indhente en føring. Midtvejs i kampen var Toronto foran 2-1, men Islanders fik scoret hele 4 gange inden kampen var slut og vandt 5-2. Frans Nielsen fik ikke point.

Tuesday 20 March 2012

Nederlag til Vancouver

Kun en enkelt danskerkamp mandag: Vancouver mod Minnesota. Det blev en tæt og spændende affære domineret af to storspillende målmænd, Cory Schneider for Vancouver og Josh Harding for Minnesota. Erik Christensens scoring for Minnesota kort før afslutningen af første periode blev afgørende da Josh Harding stoppede alle de 33 skud Vancouver sendte mod ham. Cory Schneider var næsten lige så god, men måtte altså lade en enkelt puck slippe forbi.
Vancouver har nu kun 3 sejre i de sidste 10 kampe, og ligner ikke et hold der vil noget stort i slutspillet.

Monday 19 March 2012

Talentmandag, 5

Det har ikke været en god uge for Frederik Andersen og Frölunda, som nu er bagude 3-1 i deres kvartfinale mod Brynäs.
Tirsdag fik Frölunda ellers udlignet til 1-1, da de spillede en god kamp, som blev vundet 2-1. Desværre endte torsdagens kamp så med et nederlag på 4-3 i overtid, og i lørdagens kamp blev Frölunda totalt kørt over med hele 5-0. De resultater betyder altså at Frölunda skal vinde de sidste 3 kampe for at gå videre.

Onsdag tabte Oshawa Generals 3-2 i overtid til Belleville. Nicklas Jensen fik ikke point, og det gjorde han heller ikke i lørdagens kamp mod Mississauga, som endte med et nederlag på 3-0. Søndag fik Oshawa besøg fra Peterborough, og det blev en usædvanligt underholdende kamp, som endte med hele 8-6 til gæsterne. Nicklas Jensen blev noteret for 2 assists.
Det var sidste kamp i den ordinære sæson, og på trods af de 3 afsluttende nederlag holdt Oshawa fast i ottendepladsen i OHL's Eastern Conference, og sikrede sig således en plads i slutspillet.

Heller ikke Adirondack og Oliver Lauridsen havde nogen stor uge. Onsdag blev det til et 2-1-nederlag til Syracuse, og  fredagens kamp vandt Hershey Bears med hele 6-3. Bedre blev det ikke lørdag, da endnu en kamp mod Syracuse endte med et nederlag, denne gang med 5-2. Oliver Lauridsen fik ikke point i nogen af de tre kampe.
De tre nederlag betyder at Adirondack røg helt ned på en trettendeplads i AHL's Eastern Conference - der er dog kun 4 point op til ottendepladsen, og med 12 kampe tilbage eksisterer slutspilschancerne stadig.

 Når det nu ikke går så godt for danskerne i udlandet, så er det jo godt at vi kan vende hjem til den danske liga, hvor vi af gode grunde er sikret dansk succes. Torsdag blev den første semifinale spillet mellem Herning og SønderjyskE, og det endte med en 2-1-sejr til Herning. Lasse Lassen scorede begge Hernings mål.
Lørdag blev det igen til Herning-sejr, denne gang på 3-2. Thomas Spelling scorede Hernings første mål, assisteret af brødrene Björkstrand. Herning fører altså 2-0, og næste kamp spilles tirsdag.

Hernings Thomas Spelling i aktion i lørdagens kamp (Foto: Herning Blue fox)