Saturday 23 June 2012

Draft 2012

NHL's 2012-draft foregik i denne weekend, og igen i år var der danskere med i puljen. Der var dog lidt "snyd" med, da Frederik Andersen blev valgt som første dansker på den efterhånden obligatoriske 87.-plads (Peter Regin og Frans Nielsen blev begge taget som nummer 87, Jannik Hansen blev taget som nummer 287 og Frederik blev selv taget i 2010 som nummer 187!). Frederik blev draftet første gang i 2010, men da han ikke kunne blive enig med Carolina om en kontrakt, så var han med i dette års draft igen. Det blev Anaheim som løb med rettighederne til Frederik denne gang, og det kan godt vise sig at være en udmærket klub for Frederik, da de ikke er vanvittig godt besat på målmandsposten. Den ubestridte førstemålmand i Anaheim er Jonas Hiller, som ganske vist er en udmærket målmand, men en mand som kan udfordres på længere sigt hvis Frederik fortsætter den gode udvikling. På de resterende målmandspladser er Anahem forholdsvist svagt besat, så det bliver spændende at se om Anaheim vil have Frederik til Amerika allerede nu, eller om han fortsætter i Sverige.
Thomas Spelling var den anden dansker i puljen, og han blev taget som nummer 142 af New York Rangers. Thomas fortsætter karrieren i Rögle i næste sæson, og jeg tror ikke Rangers har tænkt sig at ændre på det, så bliver det fedt at se om han kan tage det gode spil med over i Elitserien. Uanset hvad så er der lang vej til NHL, specielt hvis han skal kæmpe om pladserne på et tophold som Rangers, men mærkeligere ting er sket...

Friday 1 June 2012

Frederik Andersen siger nej tak til Carolina

Frederik Andersen har netop meddelt at han har sagt nej tak til kontrakttilbuddet fra Carolina. Han angiver som grunden til beslutningen, at sandsynligheden for at han vil få spilletid i NHL er meget lille. Carolina forsøger nu at afhænde rettighederne på ham til en anden klub, men hvis det ikke lykkes, så er han fuldstændig fri, og kan draftes af en ny klub ved dette års NHL-draft. Det er muligt at han fortsætter karrieren i Frölunda, men hvis ikke en af de andre NHL-klubber er interesserede lige nu, så skal vi nok vente et stykke tid før vi ved hvor Frederik spiller efter sommerferien.
Personligt, så må jeg sige, at jeg synes at det er den rigtige beslutning Frederik har taget. Hvis udsigterne blot var at komme over og spille i AHL, så er det bedre at blive i Sverige et år eller to mere, og så tage over og komme ind på NHL-niveau. En modig beslutning, som viser at Frederik har helt styr på tingene, også uden for banen.