Monday 30 April 2012

Talentmandag, 11

Nicklas Jensens Chicago havde tabt de 2 første kampe hjemme mod San Antonio, så de næste 2 kampe i San Antonio skulle vindes. Nicklas Jensen blev desværre skadet i kamp 2, så Chicago var nødsaget til at klare sig uden ham i de sidste kampe.
Det lykkedes for Chicago at vinde de to kampe på udebane, men i den sidste kamp - i Chicago - måtte holdene ud i dobbelt overtid før San Antonio fik afgjort kampen, og dermed også serien.
Nicklas Jensens sæson er dermed færdig, og skaden - en hjernerystelse - betyder desværre også at Nicklas heller ikke kommer med til VM for Danmark. En meget uheldig udvikling, og vi ønsker naturligvis Nicklas god bedring.

Philadelphia, med Oliver Lauridsen i truppen, kvalificerede sig til anden runde, og selvom det er meget usandsynligt at vi få Oliver at se på banen, så kan det ikke være andet en godt for ham at blive trænet af folk som Derian Hatcher og Ian Laperriere, som er blandt de folk som står for den daglige træning i Philadelphia.

Af gode grunde bliver der lidt stille omkring de danske spillere nu, så den faste Talentmandag holder pause i et stykke tid, men vi holder naturligvis øje med klubskifter, drafts og andre nyheder angående de danske talenter, og vi holder selvfølgelig også øje med landsholdet, som starter deres VM-turnering den 4. maj.

Bødker-assist i ny Phoenix-sejr

Phoenix ligner et hold som gerne vil nå langt i dette års slutspil.Søndag blev det til en relativt sikker sejr over Nashville, og Phoenix er således foran 2-0 før de næste to kampe, som foregår i Nashville. Mikkel Bødker fik en assist på Phoenix' første mål - et flot et af slagsen hvor Mikkel og Keith Yandle smukt fik spillet Antoine Vermette helt fri inde foran Nashvilles mål til en let scoring.
Det var Mikkels sjette point i de 8 slutspilskampe der indtil videre er spillet, så det ligner lidt af et gennembrud for ham.
Næste kamp er onsdag.

Mikkel Bødker og Antoine Vermette fejrer Phoenix' første mål (Foto: Syracuse.com)

Friday 27 April 2012

Bødker scorer i nyt overtidsdrama

Phoenix-spillerne synes åbenbart ikke at 60 minutter er nok til at afgøre en hockeykamp. Fredag aften måtte de for sjette gang ud af deres syv kampe i slutspillet spille ekstra tid for at finde en vinder.
Med to af de mest formstærke målmænd involveret, havde mange, undertegnede inkluderet, regnet med at denne serie ville blive en målfattig affære, men sådan udviklede den første kamp sig ikke.
Phoenix slog først til på en scoring af Radim Vrbata, men efter et kvarters spil udlignede Nashvilles Brandon Yip. I anden periode kom Phoenix foran ved Rostislav Klesla, men Nashvilles Andrei Kostitsyn fik udlignet igen.
Så var det Mikkel Bødkers tur til at bringe Phoenix foran. Ved hjælp af sin hurtighed fik han fat i pucken, og tog den selv op i Nashvilles zone i en 2-mod-1 situation. Han fintede en spilning til sin holdkammerat, og tog selv chancen, og via stolpen gik den ind til Phoenix-føring 3-2. Se Mikkels mål her.
Fem minutter før tid måtte Phoenix dog igen, som i flere kampe i den første serie, indkassere en udligning i slutminutterne, og der skulle altså overtid til for at afgøre kampen.
Det hele endte dog lykkeligt for Phoenix. Efter 14 minutter slog Ray Whitney til, og scorede det afgørende mål, og Phoenix er således foran 1-0

Mikkel Bødker fejrer sit mål (Foto: The Star)

Tuesday 24 April 2012

Assist til Bødker - Phoenix avancerer

Phoenix vandt 4-0 over Chicago i den sjette kamp, og er dermed for første gang (siden holdet flyttede til Phoenix) videre til anden runde. Phoenix' helt store spiller var igen målmand Mike Smith som snuppede samtlige 39 Chicago-skud. Mikkel Bødker fortsatte det gode spil og fik en assist på Phoenix tredje mål.
Phoenix skal i anden runde møde Nashville, som slog Detroit i 4-1.

Monday 23 April 2012

Talentmandag, 10

Nicklas Jensen er med sin nye klub Chicago Wolves i fuld gang med slutspillet i AHL, og han fik i den første slutspilskamp mod San Antonio endnu engang vist at han er en spiller som også kan score på dette niveau. 2 gange nettede han for Chicago, men desværre for ulvene så var det ikke nok. En scoring 14:16 inde i overtiden afgjorde kampen til San Antonios fordel.
Lørdag blev anden kamp spillet, og igen var det San Antonio som med en 4-3-sejr trak det længste strå. Nicklas Jensen fik ikke point.
Interview med Nicklas før slutspillet startede

Efter at Adirondack missede slutspillet er Oliver Lauridsen, sammen med flere af sine klubkammerater, blevet kaldt op til Philadelphias slutspilstrup, hvor han får lov at træne med som et såkaldt "Black Ace" (en term for en spiller som bliver kaldt op som reserve til slutspillet). Der skal nok mere end almindeligt mange skader til før vi får Oliver at se på banen, men det må give noget erfaring at træne med førsteholdet, og det er i hvert fald et tegn på at Philadelphia tror på ham som en mulig førsteholdsspiller i fremtiden.

De yngste løver kunne desværre ikke holde fast i succesen fra sejren over Letland, og lørdag måtte de kapitulere 2-1 til Scwheiz. Danskerne må altså en tur ned i den næstbedste række igen til næste år. Den danske scoring blev sat ind af Oliver Björkstrand kort før tid, i en kamp som blev skæmmet af en afsluttende slåskamp som resulterede i mere end 200(!) strafminutter.
Kristoffer Lauridsen blev dansk topscorer med 8 point (4 mål, 4 assists) skarpt forfulgt af Oliver Björkstrand med 7 (4 mål, 4 assists).

Herning var nede med 3-1 i finaleserien mod Odense, men anført af en stærkt spillende Thomas Spelling fik de vendt lykken, og tog de sidste 3 kampe. Thomas Spelling blev topscorer i slutspillet med 20 point (10 mål, 10 assists), heraf 5  i de sidste 3 kampe. Patrick Björkstrand spillede også et godt slutspil, med 11 point (3 mål og 8 assists).

Highlights fra Chicagos først slutspilskamp. Nicklas Jensens mål er på 1:40 og 2:40.

Vancouver ude

Søndag tabt Vancouver 2-1 til Los Angeles, og er dermed ude af slutspillet. Vancouvers stjernespillere, Sedinerne, Kesler og Luongo, kom aldrig rigtig igang i denne serie, og så var der ikke så meget at gøre med for Vancouver. Jannik Hansen gjorde det udmærket i det defensive, men offensivt kunne han ikke tilføre så meget - et enkelt mål blev det til.
Hvis man skal se lidt positivt på det, så får vi formentlig Jannik at se til VM, og det skal nok hjælpe de danske chancer for et godt resultat. Landsholdets GM, Kim Pedersen, regner med at Jannik spiller med i den sidste testkamp før VM.

Lørdag tabte Phoenix 2-1 til Chicago, men de fører stadigvæk 3-2. For femte gang i træk måtte de to hold ud i overtid for at finde en vinder, så man kan vist roligt sige at de to hold er ganske lige.

Søndag tabte landsholdet 3-2 til Tyskland på straffeslag. Den danske førstekæde med Lars Eller, Frans Nielsen og Nichlas Hardt var banens bedste, men det var altså ikke helt nok til at slå de stærke tyskere. De danske mål blev scoret af Jesper Jensen og Nichlas Hardt.

Friday 20 April 2012

Mikkel Bødker matchvinder igen

For fjerde gang i træk måtte Chicago og Phoenix ud i overtid for at finde en vinder, og nøjagtig som i sidste kamp var det mikkel Bødker som afgjorde kampen. Inden da havde tilskuere og seere været vidne til en tæt og intens affære, som var mål-løs efter de første 2 perioder. I tredje periode kom Phoenix foran 2-0 efter knap 8 minutter, og det lignede en afgjort kamp, men endnu engang viste Chicago-spillerne god moral og fik kæmpet sig tilbage på 2-2.
Kampen måtte altså ud i overtid, og her skulle der blot gå lidt mere end 2 minutter før Mikkel Bødker fik fat i pucken omkring midten af banen, og selv tog den med hele vejen ned til, og ind i, Chicagos mål. Heller ikke denne gang så Corey Crawford alt for godt ud i Chicagos mål, men det skal ikke tage noget fra Mikkels præstation. Flot!

Mikkel Bødkers scoring:

Der var også gode danske præstationer i Znojmo, hvor det danske U18-landshold fik en flot sejr over Letland. Letterne kom ellers foran 3-1 kort inde i tredje periode, men flot fight af de danske drenge tvang kampen ud i overtid, og her kunne Kristoffer Lauridsen med sit tredje mål afgøre det. Kristoffer Lauridsen fik i øvrigt også en assist på Danmarks første mål, sat ind af Bjørn Uldall, så han fik 4 point i alt, og blev naturligvis også valgt til kampens bedste spiller.

Thursday 19 April 2012

Vancouver lever

Daniel Sedin var tilbage i Vancouvers startopstilling efter at have været ude med en hjernerystelse, og det så ud til at det gav Canadierne et boost. Cory Schneider fik genvalg i målet efter den gode præstation i tredje kamp, og endnu engang lukkede han kun et mål ind. I modsætning til sidste kamp fik han dog hjælp af de offensive spillere, som formåede at score 3 gange i den anden ende. Daniel Sedin fik et godt comeback med en assist på kampens sidste mål. Jannik Hansen fik ikke point.
Vancouver fik altså reduceret til 1-3, men skal stadig vinde de næste 3 kampe for at gå videre.

U18-landsholdet skal i aften møde Letland, og i morgen Sczweiz i kampen om at undgå nedrykning. To meget svære kampe, der minimum skal resultere i én sejr, måske mere, afhængigt af resultaterne i de andre kampe.

Wednesday 18 April 2012

Mikkel Bødker matchvinder

For tredje gang i træk måtte Chicago og Phoenix ud i overtid for at finde en vinder, og denne gang var det vores egen Mikkel Bødker som blev dagens helt for Phoenix.
Chicago kom først på tavlen ved Andrew Brunette, kort før afslutningen af første periode. Der blev ikke scoret mere før tredje periode, men så gik det til gengæld også stærkt. 12 minutter før tid kunne Mikkel Bødker sende pucken til en helt fri Rostislav Klesla som hamrede den i mål bag en sagesløs Corey Crawford i Chicagos mål. 30 sekunder senere kom Chicago igen foran, denne gang ved Michael Frolik, men yderligere et halvt minut efter brage Ray Whitney igen balance i regnskabet.
Den stilling holdt kampen ud, og så skulle der igen overtid til. 13 minutter inde i overtiden fik Mikkel Bødker pucken, og fra en meget spids vinkel sendte han et tilsyneladende harmløst skud på mål, men på en eller anden måde gik den ind, og så kunne Phoenix fejre at de nu er foran 2-1.
Mikkel Bødker blev med en assist og et mål kåret til kampens bedste spiller.

Mikkel Bødker fejre sin scoring (Foto: USA Today)

Monday 16 April 2012

Talentmandag, 9

Adirondack havde før weekendens kampe stadig håb om at nå slutspillet, men fredagens kamp, et 4-2 nederlag til Springfield, kombineret med resultaterne i de andre kampe gjorde at chancerne forsvandt inden den ordinære sæsons 2 sidste kampe. Sæsonen blev dog sluttet af nogenlunde med en sejr, 3-2 over Worcester, og et nederlag, 4-2 til Norfolk.

Nicklas Jensens Chicago er allerede kvalificeret til AHL's slutspil, så det er blot et spørgsmål om at få den bedst mulige seedning. Tirsdag blev det til  et 5-2-nederlag til Texas, men fra dansk side kan vi glæde os over at Nicklas Jensen scorede sit første mål for holdet. Fredag blev det så til en sejr på 7-5 over Grand Rapids. Denne gang kom Nicklas ikke på tavlen, og det gjorde han heller ikke i lørdagens 2-1-nederlag mod Milwaukee. Søndag fik han dog vist noget af sit store potentiale da han scorede sit første professionelle hattrick mod Peoria. Der er hård kamp om pladserne i Chicago, og forhåbentlig kan søndagens præstation af Nicklas medvirke til at han også spiller med i slutspillet.
Chicago start slutspillet på torsdag mod San Antonio.

De unge løver ved U18-VM har som ventet fået ørerne i maskinen mod de store nationer. Åbningskampen mod Canada blev tabt 6-1 i en ganske ensidig affære. Oliver Björkstrand udlignede til 1-1 efter 12 minutter, mens Danmark stadigvæk var med i kampen, men derefter stod der Canada på det hele. Fredag fik holdet lidt gang i offensiven, og scorede 4 gange mod Tjekkiet, men da tjekkerne scorede 8 gange var der heller ikke her tvivl om de endelige udfald af kampen. Oliver Björkstrand (2), Kristoffer Lauridsen og Marco Illemann stod for de danske scoringer.
Søndag var en af turneringes hidtil stærkest hold, USA, modstanderen, og her var et 4-0-nederlag et hæderligt resultat. Danskerne havde endda flere gode scoringsmuligheder, men den sidste skarphed manglede. Mandag var sidste kamp i den indledende gruppe og igen blev det til et klart nederlag, 5-1 til Finland. Mathias Asperup stod for den danske scoring. Nu venter nedrykningsspillet, hvor drengene skal forsøge at blive i A-gruppen.
Se masser af billeder fra U18-VM her.

I den hjemlige liga er Odense foran 3-1 mod Herning, og ligner efterhånden en dansk mester. Thomas Spelling og Patrick Björkstrand har været blandt de få lyspunkter for Herning, med 5 og 4 point hver.

Vancouver bagud 3-0

Vancouver er, lidt overraskende, i store problemer mod Los Angeles. Søndag vandt Los Angeles for tredje gang i træk, og mangler nu blot en sejr for at slå topseedede Vancouver ud af slutspillet. Los Angeles målmand Jonathan Quick var kampes i særklasse bedste spiller, og stoppede alle 41 forsøg han fik imod sig. Vancouvermålmand Cory Schneider var næsten lige så god, men tillod et enkelt mål på de 20 skud han fik imod sig. Vancouver skal altså vinde de næste 4 kampe for at gå videre til næste runde.

Saturday 14 April 2012

Phoenix taber kamp 2

Anden kamp i serien mellem Phoenix og Chicago blev nærmest en tro kopi af den første, hvis man altså lige ser bort fra det endelige resultat. Chicago dominerede igen skudstatistikken, men fremragende spil af Phoenix-målmand Mike Smith gjorde at Phoenix ligesom i den først kamp kunne starte tredje periode foran med et mål. Ligesom i den først kamp lykkedes det for Chicago at udligne ved Patrick Sharp i de allersidste sekunder. Denne gang lykkedes det dog ikke for Phoenix at komme igen, og efter 10 minutters spil i første overtidsperiode afgjorde Bryan Bickell kampen til Chicagos fordel.
Mikkel Bødker kom heller ikke på tavlen i denne kamp.
Vancouver tabte for anden gang i træk med 4-2 til Los Angeles og er nu i store problemer. Denne gang var problemet for Vancouver spillet i overtal, hvor de 2 gange tillod Los Angeles at score, første gang  9 sekunder før afslutningen af første periode.
Jannik Hansen fik tid på førstekæden i et forsøg på at få tingene til at køre lidt bedre end i første kamp, og 26 sekunder senere kvitterede han for tiltroen ved at dirigere et skud fra Henrik Sedin forbi Jonathan Quick i Los Angeles mål. 5 minutter senere fik Los Angeles igen lov til at score i undertal, og det skulle vise sig at være afgørende. Los Angeles scorede 2 gange mere i tredje periode, og så hjalp det ikke meget at Samuel Påhlsson kunne reducere til slutresultatet kort før tid.
Efter 2 kampe i Vancouver er stillingen nu 2-0 til Los Angeles, og da de næste 2 kampe bliver spillet i Los Angeles ser det unægteligt svært ud for Canucks.

Landsholdet tabte for anden gang i træk til Letland, denne gang med 4-1. Kim Lykkeskov stod for den enlige danske scoring.

Friday 13 April 2012

Phoenix tager først stik

Mikkel Bødker og Phoenix fik den bedst tænkelige start på slutspillet med en 3-2 sejr i overtid over Chicago. Hvis det passer at en målmand i topform kan vinde mesterskabet, så må Phoenix være en af topfavoritterne, for Mike Smith var endnu engang banens bedste, og snuppede 43 af de 45 skud han fik mod sig.
Det så længe ud som om det gode spil af Mike Smith kunne sikre Phoenix en smal 2-1-sejr, men blot 14 sekunder før slutsignalet fik Chicago udlignet ved Brent Seabrook. Phoenix fik dog samling på tropperne, og knap 10 minutter inde i overtiden kom forløsningen med en scoring af Martin Hanzal.
Heller ikke i denne kamp var der danske point, men Mikkel Bødker var med på banen ved det afgørende mål.

Så skulle det også være helt sikkert at vi får glæde af Philip Larsen på landsholdet til VM. Der har vist aldrig været den store tvivl om det, men nu er alle formaliteterne også i orden.

Mikkel Bødker (nederst til højre) og Martin Hanzal jubler over det afgørende mål (Foto: The Hockey News)

Thursday 12 April 2012

Jannik Hansen taber første kamp

Første kamp mellem Vancouver og Los Angeles endte med en fortjent sejr på 4-2 til Los Angeles. Los Angeles kom bedst fra start, og kun et par gode redninger af Roberto Luongo i de første minutter holdt stillingen på 0-0. Efter 4 minutter var det dog Vancouver som kom foran 1-0 ved Alexandre Burrows, men efter 13 minutter fik Los Angeles udlignet i en 5-mod-3 situation. Jannik Hansen havde et forsøg på stolpen, men det var det tætteste han kom på point i denne kamp.
Et af Vancouvers helt store problemer var en mængde udvisninger, som gjorde at Los angeles 8 gange fik chancen med en mand i overtal, og 16 minutter inde i anden periode var det netop i sådan en situation at Los Angeles kom foran ved Willie Mitchell. Det lykkedes for Vancouver at udligne kort før afslutningen af perioden, men 3 minutter før tid kunne Los Angeles' Dustin Penner afgøre kampen på et lidt tilfældigt, omend ikke helt ufortjent, mål. Dustin Brown afsluttede kampen med en scoring i tomt mål.

Vi skal også lige runde landsholdet, som ikke helt kunne følge op på sidste uges flotte sejre over Slovakiet. Onsdag blev det til et smalt 2-1-nederlag til Letland, men dog en fornuftig indsats fra de danske løver.
Alle de 3 danskere som ikke kvalificerede sig til NHL-slutspillet skulle dog være klar til VM, så det tegner godt for de danske chancer.

Jannik Hansen kæmper om pucken med Los Angeles' Slava Voynov (Foto: Vancouver Canucks)

Monday 9 April 2012

Talentmandag, 8

Adirondack kæmper hårdt for at nå med i slutspillet i AHL, og fredagens og lørdagens kamp gav et godt boost til forhåbningerne. Albany blev besejret to gange, fredag 3-2, og lørdag 5-3. Oliver Lauridsen fik ikke point, og desværre blev han også skadet i lørdagens kamp da han blokerede et skud. Det vides endnu ikke hvor slem skaden er, men det er formentlig ikke noget alvorligt.
Søndag måtte Adirondack altså spille uden Oliver, og på trods af et solidt spilovertag (skudstatistikken sagde 48-28 tíl Adirondack) så var det gæsterne fra Rochester som vandt 4-2.
Efter weekendens kampe ligger Adirondack på en tiendeplads i Eastern Conference, men de er kun et point efter Manchester og Portland, som ligger lige foran, så med 3 kampe tilbage er der stadig masser at spille for.

Skulle det mislykkes for Adirondack at kvalificere sig til slutspillet, så får vi formentlig alligevel dansk repræsentation, for efter Oshawas exit fra OHL-slutspillet har Nicklas Jensen fået chancen hos Chicago Wolves, som for øjeblikket på en tredjeplads i Western Conference, og har sikret sig en slutspilsplads.
Nicklas debuterede i fredagens udekamp mod Houston, en kamp som endte 4-2 til Chicago, dog uden at få point.
Også lørdag blev det til en sikker Chicagosejr, 3-0 over Oklahoma, igen uden at Nicklas kom på tavlen.

Frederik Andersens sæson i Sverige er slut, men det betyder jo så at vi får glæde af ham på landsholdet. Han var en af de bærende kræfter i sidste uges 2 sejre over Slovakiet, og det skal blive spændende at se om han (og resten af holdet) kan holde niveauet i denne uges 2 kampe mod Letland.

Til sidst skal vi lige have med at det danske U18-landsholdet mandag møder mægtige Rusland i en træningskamp op til VM. VM starter 12. april, og allerede i først runde venter favoritterne fra Canada. Vi følger naturligvis de unge løvers færd her på siden.

Sunday 8 April 2012

4 danske point og en titel

Sidste spillerunde i NHL's ordinære sæson bød på samtlige hold, og det blev en succesrig dag for de danske spillere.

Jannik Hansen og holdkammeraterne fra Vancouver kunne glæde sig over at de for andet år i træk kunne hjemtage Presidents Trophy som bedste hold i NHL, og de har altså ligesom sidste år hjemmebanefordel hele vejen igennem slutspillet. Titlen blev sikret med en 3-0-sejr over Edmonton, samtidig med at New York Rangers tabte deres sidste kamp. Jannik Hansen fik en assist på Samual Påhlssons mål til 2-0.

Mikkel Bødker scorede sit 11. sæsonmål, da Phoenix besejrede Minnesota 4-1 og sikrede førstepladsen i Pacific Division. Mikkel scorede til 1-0 efter 5 minutters spil.

Vancouver og Phoenix blev altså de eneste to danskerhold i slutspillet, og skal møde henholdsvis Los Angeles og Chicago i første runde.

Frans Nielsen scorede sit rekordsættende 47. point i Islanders kamp mod Columbus, men det forhindrede ikke Columbus i at få en storsejr på 7-3. En flot afslutning på sæsonen af Frans Nielsen, som scorede 14 point i de sidste 13 kampe.

Philip Larsen lukkede også sæsonen på en pæn måde da han scorede Dallas' sidste mål i 3-2-nederlaget til St. Louis.

Lars Eller var eneste dansker som ikke kom på tavlen, men han kunne til gengæld glæde sig over en sikker Montreal-sejr på 4-1 over Toronto.

Mikkel Bødker (yderst til højre) fejrer sin scoring med holdkammeraterne (Foto: Yahoo Sports)

Saturday 7 April 2012

Mål og assist af Bødker

Phoenix fik en vigtig sejr i lørdagens enlige NHL-kamp, da de besejrede stærke St. Louis 4-1, og det var med Mikkel Bødker i centrum. Først fik han en assist på Shane Doans mål til 3-1, og midtvejs i tredje periode fik han pucken på kanten af egen zone, tog den selv med hele vejen ned ad banen og satte den ind med et velplaceret vristskud. Det var Mikkels 10. mål i sæsonen.
Sejren betyder at Phoenix genindtager førstepladsen i Pacific Division, og dermed også tredjepladsen i Western Conference. Den endelige stilling bliver afgjort lørdag, hvor samtlige hold spiller.

Mikkel Bødker fejrer sin scoring sammen med holdkammeraterne (Foto: LA Times)